Πολιτική

Πρωτόπαπας: Σκευωρία η Novartis! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο το Κίνημα Αλλαγής

«Υπάρχει και σκευωρία και σκάνδαλο, μόνο που το πραγματικό σκάνδαλο αρνήθηκε να το διερευνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σκευωρία είναι η εργαλειοποίηση της υπόθεσης Novartis για τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο την επίθεση κατά του πραγματικού τους αντιπάλου, του Κινήματος Αλλαγής», υποστηρίζει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην υπουργός, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Πρωτόπαπας, θεωρεί ότι η υπόθεση θα ξεφουσκώνει γρήγορα και δεν θα διαμορφώσει το προεκλογικό κλίμα. Και υποστηρίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής «σηκώνει το γάντι» και σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αποκαλύπτει και καταρρίπτει την σκευωρία επί της ουσίας, ανεξάρτητα από υπαρκτά θεσμικά προβλήματα.

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, αρμόδιος για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΚΙΝΑΛ, επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα ως «ψευδεπίγραφα προοδευτικό» και κατακρίνει τη στρατηγική της Προοδευτικής Συμμαχίας κι όσους συμμετέχουν στη πρωτοβουλία «Γέφυρα» λέγοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η μόνη “γέφυρα” που έκτισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή με την ακροδεξιά και την καραμανλική Δεξιά. Δεν αρκεί να ονομάζεις τον εαυτό σου “προοδευτικό”, πρέπει να το αποδεικνύεις με τις πολιτικές σου και την συμπεριφορά σου. Και σε αυτό απέτυχαν. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη».

Τονίζει ότι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας διασφαλίζεται μόνο με θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και την στρατηγική ήττα όλων των συντηρητικών πολιτικών. «Το “να φύγουν αυτοί” και να έρθουν οι άλλοι -οι της Δεξιάς- που θα κάνουν τα ίδια, δεν προσφέρει στη χώρα και στην κοινωνία», αναφέρει ενώ απορρίπτει κάθε λογική και προσπάθεια ρεβανσισμού μετά τις εκλογές. «Πορευόμαστε με διαφάνεια και τη νομιμότητα. Όπου παραβιάζεται η νομιμότητα, υπάρχουν και νόμοι και θεσμικές διαδικασίες για την απόδοση των ευθυνών» προσθέτει.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας επισημαίνει ότι η διακύβευση των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών είναι η Προοδευτική Ανατροπή, για να αλλάξει πορεία και ηγεσία η Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η Προοδευτική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1