Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Ψηστήρι” Αναστασιάδη στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές ανέλαβε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, που τηλεφώνησε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν σύντομη, με τους δυο ηγέτες να συζητούν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει στον ελληνικό λαό το ενδεχόμενο μη συμφωνίας. Μέρκελ και Αναστασιάδης συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τις εξελίξεις στο θέμα της Ελλάδας.

«Κατά τη συνομιλία τους συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους Θεσμούς, καθώς και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από τυχόν μη επίτευξη συμφωνίας.
Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη όπως μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας.

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ, ο Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε τόσο στον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε