Πολιτική

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ κατά της παράνομης και σεξιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρωτοβουλίες για τη δίωξη των υπευθύνων και την απαγόρευση ιστοσελίδων με σεξιστικό, εκδικητικό περιεχόμενο ή που προάγουν την παιδική πορνογραφία αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα γίνει καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κατατεθεί ερώτηση σύμφωνα με τους τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης Προστασίας του Πολίτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης  και Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή τους οι τρείς τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: “Ενημερωθήκαμε από άρθρα αλλά και από δημοσιεύσεις συμπολιτών μας στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ότι σε ιστοσελίδα αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες,  που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου”. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν “καταθέτουμε τις επόμενες ημέρες καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου και ερώτηση στο Κοινοβούλιο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών.

Στόχος μας να απαγορεύονται «άμεσα» η συγκεκριμένη και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τουλάχιστον στη χώρα μας. Παράλληλα πρέπει να αποκλειστεί και η πρόσβαση μέσω άλλης χώρας οπότε η Ε.Ε. με τη συνδρομή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕNISA) που εδρεύει στην Αθήνα, να ασκήσει το συμβουλευτικό και συντονιστικό του ρόλο στο να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο”. Επιπλέον αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών, τον εντοπισμό οποιασδήποτε αντίστοιχης ιστοσελίδας και απαγόρευσης της δράσης εκβιαστών αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον. Καλούν, τέλος, τους πολίτες “να μας ενημερώνουν και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν-με σεβασμό της ανωνυμίας τους, στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια υποπέσει στην αντίληψή τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
54
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου