Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Πρόβα εξουσίας» για Μητσοτάκη – Τι είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ και πώς περιέγραψε τη στρατηγική της ΝΔ

«Πρόβα εξουσίας» για Μητσοτάκη – Τι είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ και πώς περιέγραψε τη στρατηγική της ΝΔ

Τα πολλαπλά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα δίνουν τον τόνο τόσο για την προεκλογική περίοδο όσο και για τη στάση του προέδρου της ΝΔ, εφόσον κληθεί ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Κυρίως κατά τη συνάντηση αυτή έδωσε το μήνυμα για να μεταφερθεί στις πρωτεύουσες των 28 χωρών και τις ηγεσίες τους ότι η ΝΔ είναι έτοιμη ν’ αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου, ως μια δύναμη μετριοπαθής και σοβαρή, ενόσω, αντιθέτως, στην Ευρώπη παρατηρείται ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς.

Καλά πληροφορημένες πηγές του newsit.gr αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης, εξαιτίας και των πολλών σχετικών ερωτήσεων που δέχθηκε από τους διπλωμάτες στη συνάντηση που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, τόνισε ότι αναμένει ένα εξαιρετικά πολωμένο κλίμα έως τις εκλογές, με επιθέσεις ακόμη και προσωπικού χαρακτήρα. Η επισήμανση αυτή του προέδρου της ΝΔ προφανώς έχει να κάνει με τις φήμες που διακινούνται από κυβερνητικά στελέχη πως θα βγουν «σκελετοί από την ντουλάπα» και πως θ’ αρχίσουν να χτυπούν… καμπάνες για υποθέσεις, όπως αυτή της Novartis. Εξ ου κι από την οδό Πειραιώς έσπευσαν να κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους για «κατάρρευση της κυβερνητικής μυθοπλασίας» σχετικά με την υπόθεση των ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, στους Ευρωπαίους πρέσβεις ότι δεν πρόκειται ν’ απαντήσει σε προσωπικές επιθέσεις ή ν’ ακολουθήσει την τακτική του «βρώμικου πολέμου» στον οποίο καταφεύγουν οι συγκυβερνήτες Τσίπρας-Καμμένος ούτε τη συνταγή της ακραίας πόλωσης. Θα απαντά, όμως, μόνον εάν προκληθεί και εκτιμήσει ότι πρέπει ν’ αμυνθεί σε προσωπικό επίπεδο. Αναφέρθηκε μάλιστα στις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος ή ακόμη και η σύζυγός του απευθείας από το Μαξίμου και φρόντισε έτσι να επισημάνει ότι η πολιτική του φιλοσοφία εδράζεται σε έναν διαφορετικό πυρήνα: αυτόν της ενότητας όλων των Ελλήνων.
Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος θα μιλά εφεξής για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ευθέως στην κριτική που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο περί ακραίων θέσεων και πολιτικών και διχασμού των Ελλήνων, εγκαλώντας μάλιστα ο ίδιος την κυβέρνηση ότι επενδύει στο διχασμό των πολιτών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε, εξάλλου, ότι οι κάλπες θα στηθούν το Μάιο, ενώ έκανε για μία ακόμη φορά σαφές πως δεν πρόκειται να στηρίξει το κόμμα του τη συμφωνία των Πρεσπών και να την κυρώσει στη Βουλή, είτε πριν είτε μετά από τις εκλογές. Ως βασικό του επιχείρημα ανέφερε πως η συμφωνία αγνοεί τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων και κυρίως των Βορειοελλαδιτών.
Ένα επιχείρημα παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει εξ αρχής όταν υπογράφηκε η συμφωνία και είχε περιγράψει κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς». Όπως πιστεύει ότι κάνουν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις