Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2024 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο βήμα με πόνο στη μέση και με ειδική αναφορά στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Προϋπολογισμός 2024 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο βήμα με πόνο στη μέση και με ειδική αναφορά στον Δημήτρη Κουτσούμπα
Eurokinissi

Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πέφτει η αυλαία της πενθήμερης συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα, αποκαλύπτοντας ότι έχει πόνο στη μέση, για τον οποίο, όπως είπε, θα συμβουλευτεί τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Θα αναζητήσω συμβουλή από τον κ. Κουτσούμπα τι συμβαίνει όταν πρέπει να μιλήσεις με πόνο στη μέση, οπότε θα ήθελα να δείξετε λίγη κατανόηση», είπε αρχικά στην ομιλία του για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχα δεσμευτεί εδω πριν από ένα χρόνο ότι θα επιτευχθεί και έτσι έγινε.

Στο ποιοτικό αυτό μέγεθος που σωστά λέγεται όποιο έρχεται αργά και με τα πόδια αλλά φεύγει καλπάζοντας όταν οι εξουσίες είναι ανεύθυνες, καθρεφτίζεται η σχέση εμπιστοσύνης κυβέρνησης και πολιτών και κρύβεται στο 41%.

Η επενδυτική βαθμίδα τα λέει όλα καθώς σφραγίζει το τέλος της εποπτείας. Πέρασε οριστικά η εποχή της αναξιοπιστίας».

Σε ό,τι αφορά τους πόνους στη μέση του, πληροφορίες αναφέρουν πως προκλήθηκαν από μία ξαφνική κίνηση, ένα αιφνίδιο τράβηγμα, πριν από λίγες ημέρες.

Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τροποποίησε το πρόγραμμά του, αλλά, όπως ο ίδιος είπε, θα συμβουλευτεί τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος λύγισε από έναν οξύ πόνο τη στιγμή που βρισκόταν κι εκείνος στο βήμα της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις