Πολιτική

Προϋπολογισμός 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας χαλαρός δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη χαμογελά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μείον έντεκα οι θέσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στη «μητέρα των μαχών», τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή. Στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη.

Καθώς η συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2024 κορυφώνεται, το κλίμα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι σχετικά αμήχανο.

Οι προβολείς πέφτουν, λογικά, στον Αλέξη Τσίπρα, που πέρασε σε δεύτερο πλάνο, αφότου παραιτήθηκε μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Χαλαρός ο πρώην πρωθυπουργός φοράει μία μοβ μπλούζα μέσα από το γκρι κοστούμι του, φαίνεται κάποιες φορές να χαμογελά και κάποιες άλλες στιγμές να είναι σχετικά αμήχανος, κοιτώντας δεξιά – αριστερά.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε στους παριστάμενους βουλευτές το στιγμιότυπο όταν δίπλα από τον Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει με τους άλλους 10 βουλευτές, συστήνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, είδε τον κ. Τσίπρα να του χαμογελά.

tsiprasgerovasili eurok

Πέμπτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

tsipras vouli eurok

Πέμπτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως γνωστόν, κατά την επικείμενη ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «ναι» μόνο στις αμυντικές δαπάνες.

«Ανακοινώσαμε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ψηφίσουμε “ναι” στις αμυντικές δαπάνες, στην αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε ο Τομεάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 36
Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με βαριές αιχμές για «άδηλο σχέδιο»
Η επικεφαλής του κινήματος κατηγορεί τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της για διχαστική στάση, υπονόμευση της ενότητας και παραβίαση της πολιτικής γραμμής
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.   (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 21