Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας χαλαρός δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη χαμογελά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Προϋπολογισμός 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας χαλαρός δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη χαμογελά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Eurokinissi

Μείον έντεκα οι θέσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στη «μητέρα των μαχών», τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή. Στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη.

Καθώς η συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2024 κορυφώνεται, το κλίμα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι σχετικά αμήχανο.

Οι προβολείς πέφτουν, λογικά, στον Αλέξη Τσίπρα, που πέρασε σε δεύτερο πλάνο, αφότου παραιτήθηκε μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Χαλαρός ο πρώην πρωθυπουργός φοράει μία μοβ μπλούζα μέσα από το γκρι κοστούμι του, φαίνεται κάποιες φορές να χαμογελά και κάποιες άλλες στιγμές να είναι σχετικά αμήχανος, κοιτώντας δεξιά – αριστερά.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε στους παριστάμενους βουλευτές το στιγμιότυπο όταν δίπλα από τον Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει με τους άλλους 10 βουλευτές, συστήνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, είδε τον κ. Τσίπρα να του χαμογελά.

Ως γνωστόν, κατά την επικείμενη ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «ναι» μόνο στις αμυντικές δαπάνες.

«Ανακοινώσαμε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ψηφίσουμε “ναι” στις αμυντικές δαπάνες, στην αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε ο Τομεάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις