Πολιτική

Προϋπολογισμός: Ο Σκανδαλίδης καταψήφισε… κατά λάθος τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκ παραδρομής (!) καταψήφισε τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Κώστας Σκανδαλίδης, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των «όχι» σε 16, κατά την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού του 2021.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε προκάλεσε αρχικά ερωτήματα, καθώς ήταν γνωστό ότι τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταψήφιζε μόνον το ΚΚΕ. Αντί για 15 «όχι» όσα και η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, βρέθηκαν 16 αρνητικές ψήφοι με συνέπεια όλοι να αναρωτιούνται ποιος βουλευτής με δεδομένες τις θέσεις των κομμάτων, καταψήφισε.

Click4more: Μητσοτάκης με τέσσερις μεγάλες ειδήσεις στην Βουλή: Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου 80%

Ο… ένοχος ήταν τελικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος κατά λάθος καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπερψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πηγές από το ΚΙΝΑΛ διευκρίνιζαν πως ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε επιστολή, η οποία και θα καταχωρηθεί στα πρακτικά. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκε, τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλαβαν 189 θετικές ψήφους από τους 190 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ 95 βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
33
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 34
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
21