Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ψαριανός: “Αν ο Δανέλλης στηρίξει Τσίπρα, τότε δεν θα ψηφίσουμε τις Πρέσπες”

Ψαριανός: “Αν ο Δανέλλης στηρίξει Τσίπρα, τότε δεν θα ψηφίσουμε τις Πρέσπες”
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Πιέσεις και διλήμματα με επίκεντρο τη στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής του Ποταμιού και… επίδοξος 151ος εκλεκτός του πρωθυπουργού, Σπύρος Δανέλλης.

Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, ο κ. Δανέλλης πρέπει να αποφασίσει απόψε αν θα τηρήσει την κομματική γραμμή κατά την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, ή αν θα ρισκάρει διαγραφή, όπως του ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και αποκάλυψε το newsit.gr

Ο επίσης βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός εκτίμησε με tweet ότι αν ο συνάδελφός του δώσει θετική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τότε ο κ. Θεοδωράκης δεν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχει αφήσει ανοιχτό να πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού – παρόντος του Σπύρου Δανέλλη – αποφάσισε ότι είναι αντίθετη στην ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως τελικώς αποφάσισε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς (στην ΕΡΑ) πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης (16.1.2019), σε αντίθεση με αυτή για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκτίμησε έτσι πως ο κ. Δανέλλης ίσως αλλάξει γνώμη και δεν στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ σε άλλη συνέντευξή του (Σκάι) τόνισε πως αν επιμείνει, θα είναι μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται ως ο 151ος βουλευτής που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι: οι τέσσερις των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και η ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση (σ.σ.: είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό), αλλά τώρα εμφανίζει εαυτόν ν’ άλλαξε γνώμη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις