Πολιτική

Ψηφίσθηκε η τροπολογία για τα φάρμακα

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ η τροπολογία για τα φάρμακα και το νέο τρόπο τιμολόγησης από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η τροπολογία για τα φάρμακα που προκάλεσε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ψηφίσθηκε λαμβάνοντας 152 θετικές ψήφους έναντι 110 βουλευτών που την καταψήφισαν.

Αντίθετα, με ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε και το άρθρο για τους εποπτευόμενους χώρους χρήσης, που έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία η Χρυσή Αυγή. Έλαβε 229 ψήφους «υπέρ», 32 «κατά» και 1 «παρών».

Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα ψηφίσει το άρθρο παρά τις διαφωνίες που έχει σε σχέση με τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί καθώς συμφωνεί με τους χώρους εποπτευόμενης χρήση ναρκωτικών, αλλά αυτοί θα πρέπει να αφορούν μόνο μόνον τα άτομα που έχουν διαγνωστεί ιατρικά ως τοξικοεξαρτώμενοι, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις ορθής εφαρμογής της ρύθμισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 52
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12