Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο για την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στην Υγεία

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο για την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στην Υγεία
Φωτογραφία Eurokinissi

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας» από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής.

Υπέρ της κύρωσης της σύμβασης επί της αρχής, ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ενώ επιφυλάξεις για την Ολομέλεια κράτησε η Χρυσή Αυγή και «παρών» με ιδεολογικές επί της αρχής ενστάσεις σχετικά με το θεσμό των χορηγιών από τα υπερκέρδη των ιδιωτικών επιχειρήσεων ψήφισε το ΚΚΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με άλλες που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, εξηγώντας ότι μέχρι σήμερα, οι δωρεές γίνονταν ύστερα από αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων για την κάλυψη διαφόρων αναγκών που είχαν. Αυτή που είναι πολύ μεγάλη, όμως, οργανώθηκε και έγινε κάτω από ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τον χώρο της Υγείας και περίθαλψης που τους παρουσιάσθηκε.
Ο Πάυλος Πολάκης, μάλιστα, είπε ότι το ίδρυμα ήθελε να κάνει μια μεγάλη δωρεά, αντίστοιχη με αυτή του Κέντρου Πολιτισμού Φάληρο. “Εμείς τους παρουσιάσαμε, τους είπαμε ότι έχουμε εκπονήσει ένα σχεδιασμό και θα θέλαμε να συμπληρώσετε αυτό τον σχεδιασμό, ικανοποιώντας και κάνοντας κάποια πράγματα που εμείς για τους δημοσιονομικούς λόγους δεν μπορούμε να κάνουμε και τους μιλήσαμε για το νοσοκομείο Κομοτηνής, το Παίδων της Θεσσαλονίκης, το πτητικό κομμάτι του ΕΚΑΒ, που σήμερα καλύπτεται από τον στρατό, για τον Ευαγγελισμό και τις δομές για εκπαίδευση γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού”.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από την δική του πλευρά για μια πολύ σημαντική και μεγάλη σε ύψος, αλλά και ποιότητας χορηγία που αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και η οποία υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο και δεν είναι ατάκτως ειρημένη… είναι μια στήριξη του ΕΣΥ εν μέσω κρίσης, δεν υπάρχουν αθέατες πλευρές και σκιές. Και ορισμένοι που όσο και εάν δεν τους αρέσει, θα πρέπει να την δουν σαν μια έμπρακτη ένδειξη ότι ιδιωτικοί φορείς και ιδρύματα σήμερα έχουν πειστεί για το σχέδιο που έχει αυτή η κυβέρνηση για την δημόσια Υγεία και περίθαλψη με την μεγάλη κοινωνική ωφελιμότητα γι’ αυτό και επενδύουν στο σχέδιο αυτό της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις