Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψηφοδέλτια με… γεμιστά – Τι συζήτησαν Φωτίου, Τσακαλώτος και άλλοι

Τσακαλώτος

Λύθηκε το… μυστήριο της σύσκεψης στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ της Δευτέρας (25.02.2019) με τη συμμετοχή υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια σύσκεψη που, φυσικά, δεν είχε ανακοινωθεί και κράτησε ώρες. Μέχρι να βγουν οι συμμετέχοντες και να αναρωτηθούν, όπως η Θεανώ Φωτίου «ποια σύσκεψη; Εγώ φτιάχνω γεμιστά» ή ο Αλέξης Χαρίτσης, υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος της τις εκλογές, «ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, λοιπόν, στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών αλλά και το που θα είναι υποψήφιοι οι παρόντες στη σύσκεψη.

Τα μέλη της Κίνησης “53+”, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης, τα επόμενα βήματα, όπως η υγεία και το σπάσιμο των δήμων, καθώς και για την πορεία κρίσιμων νομοσχεδίων από εδώ και πέρα (κόκκινα δάνεια, 120 δόσεις κλπ).

Κι ας χαρακτήριζε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «υπερβολικούς» τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υπουργείο και αναρωτήθηκαν, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ΣΚΑΙ, «τι έκανε το μισό υπουργικό συμβούλιο στο γραφείο του».

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις και να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο κόμμα και έχουν να κάνουν με την δημιουργία του προοδευτικού κεντροαριστερού πόλου.

Λέγεται πως η σύσκεψη κράτησε περισσότερες από δυο ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρών, μεταξύ άλλων, στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας και η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις