Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές 2015: Εκτός λίστας ο Αλέξης Μητρόπουλος

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Το σήριαλ των τελευταίων ημερών με το αν ο Αλέξης Μητρόπουλος θα είναι ή όχι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πήρε… τέλος. Ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής έμεινε εκτός μετά τις αντιδράσεις κομματικών στελεχών.

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Κυριακή η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κλείσει τις τελευταίες θέσεις στις λίστες του κόμματος ενόψει των εκλογών. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, που αποδείχθηκε… θυελλώδης, ξεκαθάρισε το τοπίο με τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος οριστικά θα είναι εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της υπόθεσης φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται. Αν και αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασίσει να τον βάλει μεν στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής αλλά στην 15η, τιμητική και μη εκλόγιμη θέση, κάτι το οποίο μετά από… ήξεις και αφήξεις δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά οι αντιδράσεις τον άφησαν εκτός.

Σύμφωνα με το Mega, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε από τα μέλη να ψηφίσουν αν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για εκείνον!

Έτσι, μένει εκτός και όλα δείχνουν πως τη θέση του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο υπόλοιπο Αττικής θα πάρει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και το Ηράκλειο.
Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη Β’ Αθήνας, όπου υπήρξε και μεγάλο κύμα διαρροών προς τη Λαϊκή Ενότητα, στις εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (που όμως “παίζει” και για το Επικρατείας), ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γιάννης Θεωνάς.

Στην Α’ Πειραιά επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Δρίτσας και στη Β’ Πειραιά (εκλογική περιφέρεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη) δεν αποκλείεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου να είναι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για τις εκλόγιμες θέσεις ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Αλέκου Φλαμπουράκη, της Θεανώς Φωτίου, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Ντουζίνα, του καθηγητή Κώστας Βεργόπουλος, του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ ο καθηγητής Κώστας Τσουκαλάς φέρεται να έχει ζητήσει να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε