Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ψήφος εμπιστοσύνης… not! Σαρίδης, Λυκούδης γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα

Ψήφος εμπιστοσύνης… not! Σαρίδης, Λυκούδης γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα

Μπορεί ο Γιάννης Σαρίδης να ψήφισε τον προϋπολογισμό στηρίζοντας την κυβέρνηση, αλλά την ψήφο εμπιστοσύνης, που πρόκειται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν ο Πάνος Καμμένος άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, δεν θα την ψηφίσει.

«Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από ‘μένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε το πρωί της Πέμπτης (10.01.2018) ο Γιώργος Σαρίδης μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πάντως ότι «ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει από μένα η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει το θέμα των Πρεσπών κι αν μας πείσει ότι τα νομοθετήματά της για τους επόμενους 4 μήνες είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ενώ ψήφισε τον προϋπολογισμό, είπε: «ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

Ο Γιώργος Σαρίδης χαρακτήρισε μεγάλο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πρόσθεσε πως «μεγάλα θέματα είναι η κοινωνία και η πολιτική σταθερότητα».

Λυκούδης: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όποτε κι αν τη ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν προτίθεται να δώσει ούτε ο Σπύρος Λυκούδης. «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας 7.00 στο Open.

«Θεωρώ τη συμφωνία θετική και έχω πει ότι είμαι θετικός απέναντι της αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποιο πολιτικό κλίμα έρχεται στη Βουλή. Η άποψη για τη συμφωνία είναι θετική, η στάση όμως θα καθοριστεί σε αποσαφηνισμένες τις πολιτικές εξελίξεις», επεσήμανε ο Σπύρος Λυκούδης.

Έκρινε δε ότι η καλύτερη λύση για να ξεπεραστεί η παρούσα κυβερνητική κρίση είναι η πρόωρες εκλογές και όχι η κυβέρνηση μειοψηφίας. «Δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής πρόωρων εκλογών, αλλά ακόμα και αν είναι εφικτή μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις