Πολιτική

Ψήφος των αποδήμων: LIVE η ιστορική ψηφοφορία! video

Μετά από μια... μαραθώνια συνεδρίαση, όλα είναι έτοιμα ώστε η ψήφος των αποδήμων να γίνει πραγματικότητα. Τα... κουκιά για την ψηφοφορία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποσπάσει την ψήφο και των 300 βουλευτών στην Ολομέλεια, κάτι που θα επιθυμούσε για συμβολικούς λόγους σε ένα τέτοιο θέμα όπως είπε και στην ομιλία του, ωστόσο η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- για το ιστορικό ζήτημα που ακούει στο όνομα ψήφος των αποδήμων θα σηματοδοτήσει μια ιστορική στιγμή για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά.

Κι αυτό διότι είναι πολύ πιθανό να αποσπάσει το «ναι» 291 βουλευτών.

Ψήφος των αποδήμων – Δείτε ζωντανά την ψηφοφορία

Ψήφος των αποδήμων – Τα… κουκιά πριν την ψηφοφορία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Click4more: «Σκοτώθηκαν» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Εξαίρεση θα αποτελέσει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών». Αυτό διευκρίνισαν στους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειώσουμε πως το άρθρο 4 αφορά στον τρόπο εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει το ΜέΡΑ 25, όπως επανέλαβε και κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 157
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης