Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πυρά κατά Γεννηματά γιατί “στοχοποιεί” τους “Καραμανλικούς” και αφήνει στο απυρόβλητο τον Μητσοτάκη

Πυρά κατά Γεννηματά γιατί “στοχοποιεί” τους “Καραμανλικούς” και αφήνει στο απυρόβλητο τον Μητσοτάκη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Την άποψη ότι η Φώφη Γεννηματά πετάει την μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση του C4I καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου σχετικά με την διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης που αφορούσαν στην εποχή του Προκόπη Παυλόπουλου, του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε ο ελιγμός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να εμπλέξει τρία πολιτικά πρόσωπα της Καραμανλικής περιόδου προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο περί υπόγειας συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το κόμμα της Φώφης  Γεννηματά.

«Μέχρι χθες μιλούσαν για νέο βρώμικο ‘89 ενώ λίγο αργότερα κατέθεσαν πρόταση για την διερεύνηση τυχών ευθυνών για ζημιά του δημοσίου ύψους 147 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του C4I» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης και προσθέτουν: «Ή υπάρχει σκάνδαλο και εμπλέκονται όλοι ή δεν υπάρχει; Δεν γίνεται όταν οι δικαστικές αρχές ζητούν το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη να πρόκειται περί συνωμοσίας και όταν αφορά άλλους να πρέπει να διερευνηθεί η αλήθεια».

Οι ίδιοι άνθρωποι σχολιάζοντας την στάση της ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ότι χαρακτηρίζεται από   αντιφατικότητα καθώς, όπως λένε, από την μια καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για πολιτικές μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη από την άλλη και με βάση το γνωστό αφήγημα περί υπόγειων συνεργασιών ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλικών, το ΚΙΝΑΛ εξαπολύει ευθεία επίθεση στη συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ.

Προφανώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει η Πειραιώς και αν θα υπερασπιστεί τα στελέχη που προέρχονται από την Καραμανλική πτέρυγα όμως -όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες– η Φώφη Γεννηματά κινήθηκε και πάλι εκ του ασφαλούς απέναντι στον εν δυνάμει κυβερνητικό της εταίρο. Επέλεξε να ζητήσει εξηγήσεις ακόμα και για την περίοδο που ήταν υπουργός ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ μέχρι σήμερα αποφεύγει να τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν συνεργάτες ή το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φυσικά στην ΔΗΣΥ αντιλαμβάνονται ότι η επαναφορά του C4I με την εμπλοκή του Κώστα Σημίτη επαναφέρει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μνήμες που προφανώς θα ήθελαν να ξεχάσουν και για αυτό απομακρύνθηκαν στις προηγούμενες εκλογές από το Κίνημα. Το γεγονός μάλιστα ότι έρχεται σε συνέχεια της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου κάνει τα πράγματα ακόμα πιο άσχημα.

Έτσι λοιπόν η Φώφη Γεννηματά θεώρησε ότι θα έπρεπε να υπερασπιστεί πάση θυσία τον πρώην πρωθυπουργό θυμίζοντας μάλιστα στους Έλληνες ψηφοφόρους τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη.

«Έχετε βάλει στο στόχαστρό σας τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα της χώρας. Θα σας γυρίσει μπούμερανκ» είπε χαρακτηριστικά ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη».

Παρ’ όλα αυτά κλιμάκιο της ΔΗΣΥ θα επισκεφτεί σήμερα  τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί για το αν διαβιβάστηκε η εν λόγω δικογραφία στη Βουλή!

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η γραμμή του ΚΙΝΑΛ έως τις εκλογές θα παραμείνει επάνω στην αρχή του διμέτωπου αγώνα, ενώ στην πραγματικότητα θα προσπαθεί να αποσπάσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελικός σχεδιασμός είναι να συμπορευθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά -όπως επισημαίνουν- η ζωή μπορεί να τα φέρει αλλιώς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις