Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυρά κυβέρνησης – ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη για Καμμένο

Πυρά κυβέρνησης – ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη για Καμμένο

Το ενδεχόμενο να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου πυροδοτεί κόντρα όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με τους ΑΝ.ΕΛ.

Το βράδυ της Παρασκευής (10.11.2017) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Action 24, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου. Το… γάντι “σηκώθηκε” τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους ΑΝΕΛ.

Κυβέρνηση: Θα είναι ομολογία ήττας

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για “παραδοχή ήττας” που θα επιβεβαιώσει το “αδιέξοδο” του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχε το θάρρος να απαντήσει για την παρουσία του ονόματος της συζύγου του στα Paradise Papers.

“Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος”, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Οι ΑΝΕΛ

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αναφορές εκτός από την υπόθεση των Paradise Papers και στη Siemens αλλά και στη λίστα Λαγκάρντ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον αρχηγό της ΝΔ ότι «δεν κατανοεί καν τις έννοιες ηθική, αρχές και αξίες».

«Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καμμένος δεν είχε παρτίδες με τους Χριστοφοράκους, δεν έχει καμία σχέση με τα δωράκια της Siemens, ούτε με τις λίστες Λαγκάρντ και τα paradise papers. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί καν τις έννοιες ηθική, αρχές και αξίες. Η μόνη – αρνητική – σχέση του με την ηθική συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Siemens, offshore, paradise papers», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του ιδίου και των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του με offshore εταιρίες και τον γνωστό δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ.

Επίσης οφείλει να απολογηθεί για τις σχέσεις του στενού του συνεργάτη Λ. Αυγενάκη, με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Το μόνο μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που υπάρχει, σχετίζεται με τους ανθρώπους της αυλής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι πολλοί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις