Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την αμυντική βιομηχανία και τις δημοτικές εκλογές

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την αμυντική βιομηχανία και τις δημοτικές εκλογές

Διπλή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων, αλλά και για το συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτογελοιποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αντίδραση του Μαξίμου στις απαιτήσεις της Τρόικα για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, κάνοντας λόγο για «λεονταρισμούς».

Με ένα non paper, η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παριστάνει» πως αντιστέκεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, ενώ αποδίδει σε επικοινωνιακό παιχνίδι το θέμα της αποκάλυψης του επίμαχου e-mail της Τρόικα, προκειμένου να παρουσιάσει τελικά ως νίκη τη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας και τις απολύσεις των εργαζομένων.

Τη σύσταση ενός δημόσιου φορέα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου να γίνει αναδιοργάνωση της αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγής και με μοχλό την συσσωρευμένη τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό των αντίστοιχων επιχειρήσεων, καθώς και τη συνεργασία τους με συναφείς βιομηχανίες.

Για «εκλογικά μαγειρέματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις προτεινόμενες αλλαγές στις δημοτικές εκλογές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι θα μπορούσαμε να καλύψουμε και τις δικές μας αμυντικές ανάγκες, αλλά και να αναλάβουμε δουλειές στη διεθνή αγορά, πράγμα που έχουν καταφέρει, όπως επισημαίνει, οι υπό εξαφάνιση εταιρείες κατά το παρελθόν. Επιπλέον, με αυτή τη λύση, αντί για απολύσεις, θα είχαμε δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «κυβερνητικά εκλογομαγειρέματα», που στοχεύουν στο να διατηρήσουν το σύστημα «διαπλοκής και πελατείας» στους δήμους, το οποίο «οικοδόμησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πράγμα που οφείλεται, όπως τονίζει, στον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές.

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε, όμως, και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το διήμερο επετειακό συμπόσιο του κόμματος. Στο non paper γίνεται λόγος για το «εναπομείναν νέο ΠΑΣΟΚ», που σύσσωμο «παραμένει η πιο πιστή συνιστώσα της ΝΔ του κ. Σαμαρά».

Η Κουμουνδούρου, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό παραμένει το αδύνατο σημείο του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος κατηγορούν την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου ακριβώς για τη συνεργασία του με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδεικτική είναι, άλλωστε, και η σχετική τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη στο συμπόσιο, που μίλησε για «έναν πρόσκαιρο ιστορικό συμβιβασμό», τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να ξεκαθαρίσει το χρονικό ορίζοντα των συνεργασιών μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Χαριλάου Τρικούπη ότι στη διάρκεια του συμποσίου αρνήθηκε να οριοθετηθεί απέναντι στις βασικές πολιτικές επιλογές του τα τρία τελευταία χρόνια, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και γενικότερα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική για την οικονομία, «που είχε υιοθετήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμη και πριν από το μνημόνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη


Στο δρόμο που χάραξε η Ρεπούση και ο ΣΥΡΙΖΑ! Κουράκης: Να αλλάξουν χαρακτήρα τα θρησκευτικά στο σχολείο


Βενιζέλος: Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει “παράθυρο” σε ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές

Μιχελάκης: Θα γίνουν αλλιώς οι δημοτικές εκλογές – ΠΑΣΟΚ: Εμάς μας ρωτήσατε;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε