Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βενιζέλος: Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει “παράθυρο” σε ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές

Βενιζέλος: Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει “παράθυρο” σε ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές

Κατά την ομιλία του στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας ενώ τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών.

Με την ομιλία του στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο αντιπροεδρος της Κυβέρνησης επιχείρησε να αμβλύνει τις εσωκομματικές τριβές και παράλληλα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την “πόρτα” για οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα άνοιξε “παράθυρο” για συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και άλλων όμορων δυνάμεων και κινήσεων στις ευρωεκλογές. Κάλεσε όσους υποστηρίζουν το ενδεχόμενο οποιασδηποτε σχέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ , να αναρωτηθούν σε ποια προγραμματική βάση μπορεί να υπάρξει αυτή η σχέση, αν μπορεί να είναι αξιόπιστη και συμπλήρωσε πως είναι κρίμα που δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με την αντιπολίτευση.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών ο κ Βενιζέλος είπε οτι είναι η μεγάλη ευκαιρία των τοπικών κοινωνιών να κάνουν επιλογές αξιοκρατικές, ενωτικές και προοδευτικές και το ΠΑΣΟΚ θα τις στηρίξει. Ενόψει των ευρωεκλογών τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης, κάτω από την πλατφόρμα των ευρωπαίων σοσιαλιστών, όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, όλων των δυνάμεων της της κεντροαριστεράς.

Για τη συνεργασία με τη ΝΔ

“Δεν κυβερνάμε μόνοι μας ούτε όμως η ΝΔ κυβερνά μόνη της” είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως “η επιτυχία όμως αυτής της προσπάθειας μας αφορά περισσότερο από κάθε άλλο”. “Οι διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι διαφορές ιστορικές και ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας. Η προγραμματική μας συμφωνία με τη ΝΔ δεν είναι μια συμφωνία των δύο κομμάτων για τη διαχείριση της κρίσης αλλά το πολιτικό πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης” συμπλήρωσε.

Μήνυμα προς τους δανειστές

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έστειλε ένα μήνυμα προς τους δανειστές για πιο υπεύθυνη στάση, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα.
“Ζητούμε υπεύθυνη στάση από τους εταίρους μας και τους καλούμε να αναγνωρίσουν τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού” είπε χαρακτηριστικά.
“Νέα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα δεν τα αντέχει ούτε οικονομία, ούτε η κοινωνία ούτε η πολιτική ζωή της χώρας. Δεν αντέχει η πατρίδα μας την ανακύκλωση της αβεβαιότητας” είπε.

“Έπρεπε να επιμείνω για 180 ψήφους τον Μαϊο του 2010”

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της θέσης του για 180 ψήφους στο πρώτο μνημόνιο. “Μιλώντας σε προσωπικό τόνο οφείλω να πω ότι έπρεπε να επιμείνω το Μάιο του 2010 μέχρι τέλους για υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου με 180 ψήφους. Το εθνικό καθήκον μου επιβάλλει να πω ότι χωρίς το πρώτο πρόγραμμα δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το δεύτερο”.

“Το ξαναλέω όσο πιο καθαρά μπορώ δεν υπήρχε ούτε υπάρχει ένα Σχέδιο Β εκτός ΕΕ και Ευρώ” πρόσθεσε. “Ακόμη και σήμερα το δίλημμα εξακολουθεί δυστυχώς να είναι το ίδιο. Διαπραγμάτευση μέσα στο ευρώ ή μονομερής καταγγελία και επιστροφή στην υποτιμημένη δραχμή;”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε “μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης προς το λαό, μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης και πρόσκληση συμπόρευσης όλου του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς”.

Πρώτες προτεραιότητες- είπε- είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος επισήμανε οτι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και είναι η μεγάλη παράταξη των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων τονίζοντας την ανάγκη για ένα άλλο κράτος και για ένα νέο πραγματικά εθνικό φορολογικό σύστημα.

Διαβάστε

Χριστοφιλοπούλου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ: “Στη Βουλή θα βάλουν βόμβα εδώ γιατί;”

Βάσω Παπανδρέου: “Θέλω να πω στον Πάγκαλο ότι ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε, ούτε έχουμε τις ίδιες ευθύνες!”

Βγήκαν σουγιάδες στο συμπόσιο! Τι είπε για τους πλειστηριασμούς ένας παρολίγον υπουργός Οικονομικών

Αιτωλοακαρνανία: ”Γ… το ΠΑΣΟΚ” – Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ άναψε φωτιές στο facebook!

Νέο «όχι» Κουβέλη στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε