Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα για Σκοπιανό

“Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα για Σκοπιανό
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της  Ελλάδος και της πΓΔΜ, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του συντάγματος της γειτονικής χώρας, προκειμένου να αλλάξει το  όνομά της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις. Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο, ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Ζάεφ  έκαναν την παραμικρή αναφορά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας  δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον».

Για παιχνίδια στη πλάτη του λαού με τα εθνικά θέματα, κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός, δήλωσε: «Η εν κρυπτώ διπλωματία συνεχίζεται. Ο κ. Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αν ανέλαβε δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ χωρίς προηγούμενη λύση στο πρόβλημα».

Επέκρινε έντονα ακόμη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας: «Από την άλλη μεριά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

«Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις