Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Πυρά” του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Τσίπρα για τον “επιθετικό γείτονα”

“Πυρά” του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Τσίπρα για τον “επιθετικό γείτονα”
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σε μία σκληρή δήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο“.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, τονίζει: “Δεν είναι δυνατόν για εμάς να  αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός. Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του”.

 

Ο τουρκικός Τύπος

Εκτός από τις επίσημες αντιδράσεις της Τουρκίας, οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση και του τουρκικού Τύπου.

Με τίτλο «Αυθάδεια από την Ελλάδα… Αδιανόητες λέξεις από τον Τσίπρα για τη Τουρκία» η εφημερίδα “Sözcü” αναφέρεται στα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «βρίσκεται υπό πίεση, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα».

Σε ίδιο τόνο η “Hürriyet” χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ως «εκτός ορίων», καθώς η ομιλία του «περιείχε σκληρές λέξεις για την Τουρκία», οι οποίες -σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους- «θα αυξήσουν την ένταση»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις