Πολιτική

Πυρετός για τις λίστες Μπόργιανς με 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων και ποσά 6,5 δισ.

Δεύτερη, συνεχόμενη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την αξιοποίηση των δεδομένων από τις λίστες των τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ).

Οι επικαλούμενες λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που φτάνουν το συνολικό ποσό των 6,5 δισ. ευρώ και αφορούν τα έτη 2006 και 2008 .

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της ΒΡΒ στο πλαίσιο δικών τους ερευνών. Οι λίστες δόθηκαν στην Ελλάδα από τον ο υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της ΒΡΒ, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, οι εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία Ελένη Τουλουπάκη και Ιωάννης Δραγάτσης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς και του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης και ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του.

Το αίτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη για το ίδιο θέμα στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο κ. Βασιλειάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία της – Σύντομα τα μέτρα για τα social media των ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες από τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής λέγοντας πως αποτελεί υλικό εθνικής μνήμης και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης 10
Δημοσκόπηση Marc: 31,4% η Νέα Δημοκρατία, 13% το ΠΑΣΟΚ, 11,5% η Πλεύση Ελευθερίας – 32,6% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνά το ποσοστό του κόμματός του, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατρακυλάει από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Ευρωεκλογές, κάλπες
98
Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για «βίαιες» εκταφές: Ζητά άρση απορρήτου κυβερνητικών στελεχών για την αλλοίωση του τόπου στα Τέμπη
Απειλεί με μηνύσεις η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών
Ζωή Κωνσταντοπούλου
6