Πολιτική

Πυρετός για τις λίστες Μπόργιανς με 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων και ποσά 6,5 δισ.

Δεύτερη, συνεχόμενη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την αξιοποίηση των δεδομένων από τις λίστες των τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ).

Οι επικαλούμενες λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που φτάνουν το συνολικό ποσό των 6,5 δισ. ευρώ και αφορούν τα έτη 2006 και 2008 .

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της ΒΡΒ στο πλαίσιο δικών τους ερευνών. Οι λίστες δόθηκαν στην Ελλάδα από τον ο υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της ΒΡΒ, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, οι εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία Ελένη Τουλουπάκη και Ιωάννης Δραγάτσης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς και του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης και ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του.

Το αίτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη για το ίδιο θέμα στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο κ. Βασιλειάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Πτώση για Καρυστιανού, οι γνώμες για Τσίπρα και Σαμαρά
Το 62% των πολιτών υποστηρίζει πως χρειάζεται πολιτική αλλαγή - Στους πολιτικούς αρχηγούς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει την υψηλότερη δημοτικότητα - Οκτακομματική η νέα Βουλή
Κάλπη 122
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5