Πολιτική

Πυρετός για τις λίστες Μπόργιανς με 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων και ποσά 6,5 δισ.

Δεύτερη, συνεχόμενη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την αξιοποίηση των δεδομένων από τις λίστες των τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ).

Οι επικαλούμενες λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που φτάνουν το συνολικό ποσό των 6,5 δισ. ευρώ και αφορούν τα έτη 2006 και 2008 .

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της ΒΡΒ στο πλαίσιο δικών τους ερευνών. Οι λίστες δόθηκαν στην Ελλάδα από τον ο υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της ΒΡΒ, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, οι εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία Ελένη Τουλουπάκη και Ιωάννης Δραγάτσης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς και του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης και ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του.

Το αίτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη για το ίδιο θέμα στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο κ. Βασιλειάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ