Πολιτική

“Πυροβολεί” και η Παπακώστα για τον Ποινικό Κώδικα!

Η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει αποστάσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναλυτικά τι αναφέρει.

Την τελική διατύπωση με την οποία θα εισαχθούν οι προτάσεις για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην Ολομέλεια της Βουλής, δηλώνει ότι αναμένει η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, εξηγώντας ότι θα τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Σέβομαι τα πορίσματα των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, οι οποίες προέβησαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ωστόσο, χρήσιμο είναι να λάβουμε υπόψη τις αντίστοιχες νομοθετικές διατάξεις που καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και τις ελληνικές κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

[read4more]

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ακραίοι και ακραία κινήματα κάνουν την εμφάνισή τους και συστήνουν οργανώσεις, οι οποίες δεν μοιάζουν με οργανώσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων των πολιτών σε μια Δημοκρατία ευνομούμενη, αλλά ζητούν ουσιαστικά την ανατροπή της Δημοκρατίας και των Θεσμών της, αφού προηγουμένως φροντίσουν για την απαξίωσή τους.

Ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) αλλά και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζω αντιρρήσεις σε συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνουν οι Επιτροπές και αναμένω την τελική διατύπωση με την οποία θα εισαχθούν οι προτάσεις αυτές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Θα τοποθετηθώ κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, όχι μόνο θεσμικά, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, δίνοντας προτεραιότητα στην Ασφάλεια των πολιτών και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αλλά και κοινωνικά, ανταποκρινόμενη και στο περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και σύσταση Γερουσίας προτείνουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης
Οι απόψεις των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση με θέμα «Λειτουργικό Κράτος – Αποτελεσματική Διακυβέρνηση» του Ινστιτούτου InSocial αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Η δεύτερη «ανάγνωση» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποφυγή κρίσεων και τα «αγκάθια» που παραμένουν
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η 6η σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας κατέδειξαν ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό και λειτουργικό επίπεδο
Μητσοτάκης και Ερντογάν