Πολιτική

“Πυροβολεί” και η Παπακώστα για τον Ποινικό Κώδικα!

Η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει αποστάσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναλυτικά τι αναφέρει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τελική διατύπωση με την οποία θα εισαχθούν οι προτάσεις για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην Ολομέλεια της Βουλής, δηλώνει ότι αναμένει η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, εξηγώντας ότι θα τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Σέβομαι τα πορίσματα των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, οι οποίες προέβησαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ωστόσο, χρήσιμο είναι να λάβουμε υπόψη τις αντίστοιχες νομοθετικές διατάξεις που καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και τις ελληνικές κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

[read4more]

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ακραίοι και ακραία κινήματα κάνουν την εμφάνισή τους και συστήνουν οργανώσεις, οι οποίες δεν μοιάζουν με οργανώσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων των πολιτών σε μια Δημοκρατία ευνομούμενη, αλλά ζητούν ουσιαστικά την ανατροπή της Δημοκρατίας και των Θεσμών της, αφού προηγουμένως φροντίσουν για την απαξίωσή τους.

Ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) αλλά και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζω αντιρρήσεις σε συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνουν οι Επιτροπές και αναμένω την τελική διατύπωση με την οποία θα εισαχθούν οι προτάσεις αυτές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Θα τοποθετηθώ κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, όχι μόνο θεσμικά, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, δίνοντας προτεραιότητα στην Ασφάλεια των πολιτών και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αλλά και κοινωνικά, ανταποκρινόμενη και στο περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης