Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Σύσσωμη καταδίκη – Επίθεση της αντιπολίτευσης σε Τσίπρα και Τόσκα

ΠΑΣΟΚ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (06.11.2017).

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο». Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σημειώνει ότι «Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια». Όπως προσθέτει ο κ. Καμμένος, «κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Επίθεση της αντιπολίτευσης σε Τσίπρα και Τόσκα

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σταύρος Θεοδωράκης: Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μια παράξενη ανοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατικών ομάδων. Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να είναι υποθέσεις σύνθετες για να τις εξιχνιάσουμε, αλλά είναι απλές ως προς τις ευθύνες. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση του κ. Τόσκα και η ανάληψη του υπουργείου από έναν υπεύθυνο – αν μπορεί να βρεθεί κάποιος από το ευρύτερο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο διοικεί ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος. Ο κ. Τόσκας είναι γνώστης όλων των περιστατικών, του τα έχουν επισημάνει όλα . Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην πολιτική. Μπορεί ο κ. Τόσκας να πει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να απομακρυνθεί».

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει: “H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με αυτόματα όπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες. Η  δημιουργία όμως ενός “οικοσυστήματος ζούγκλας” δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και  δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου. Η εμφατική αδυναμία  να αντιμετωπιστεί  το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία!  Η επίθεση έγινε  μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς.  Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!”.

Δήλωση Καμίνη

«Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας. Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις