Πολιτική

Ραγκούσης: Ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι

«Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία. Επιπλέον, γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες».

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Και συνεχίζει: «Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν «δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ». Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα». Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται γνωμάτευση από το ΕΛΠΙΣ.

gnomateusi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις των δύο χωρών – Τα «καρφιά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Με κύριο πυλώνα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στο ναυτιλιακό τομέα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»
Κώστας Καραμανλής
Σκληρή κόντρα Μαρινάκη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είπατε ψέματα σε πανελλήνια μετάδοση» – «Πρέπει να φύγετε, είστε επικίνδυνοι»
Η ομιλία Ανδρουλάκη είναι «σαν να είναι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Διαιρείτε και διχάζετε τον ελληνικό λαό» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI