Πολιτική

Ράικου: «Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει την Δημοκρατία»

Στις σοβαρές καταγγελίες της κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρεται να επιμένει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυρία Ελένη Ράικου, κατά την σημερινή τρίτη «ημέρα» κατάθεσής της, σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή έχει κάνει ίσως την σοβαρότερη καταγγελία από όσες έχει κάνει μέχρι σήμερα καθώς φέρεται να είπε ότι: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Επιτροπή, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που της καταλογίζει κίνητρο σε αυτά που καταθέτει εκείνη φέρεται να απάντησε ότι «εγώ για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα, λοιπόν, να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Η κυρία Ράικου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέσθηκαν από τον κ. Παπαγεγλόπουλο σε υποθέσεις που χειρίζονται αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν γιατί δεν θέλουν να περάσουν την ίδια περιπέτεια στοχοποίησης και «να περάσουν ότι εγώ που να φοβάσαι και για τη ζωή σου, ή την ηθική ή την φυσική σου εξόντωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, ερωτηθείσα φέρεται να έχει καταθέσει πως «το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis ήταν μόνο στα πολιτικά πρόσωπα και πουθενά αλλού. Μάλιστα λέγεται πως έχει αναφέρει πως δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοvartis. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία».

Από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, φέρεται να της ζητήθηκε εάν έχει φέρει σήμερα μαζί της, όπως της είχαν ζητήσει βουλευτές – μέλη της Επιτροπή, την σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο ιατρός σύζυγος της από τη Νovartis και εξ αυτής είναι και τα σχετικά εμβάσματα που έχουν υπάρξει στο όνομά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Επιτροπής, η κυρία Ράικου λέγεται ότι απάντησε πως την αναζήτησε από τα αρχεία της οικογενείας αλλά δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης: Επιδημία πλέον οι τηλεφωνικές απάτες – Ετοιμάζεται διάταξη με μεγαλύτερες ποινές για την εξαπάτηση ηλικιωμένων
Τι είπε για την επιχείρηση «ΚΟΜΒΟΣ» και την προσπάθεια της τροχαίας να περιορίσει την κίνηση - «Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε 20%-25% τη ροή σε όλη την Αττική»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
10
Άδωνις Γεωργιάδης: Απορώ με συναδέλφους μου που επέλεξαν να λείπουν από την χθεσινή γιορτή της ΝΔ
Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι, παρά το γεμάτο πρόγραμμά του, επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή για τα 52α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 65
Η ΕΛΑΣ για τον προϋπολογισμό: Η ανάπτυξη μένει στα χαρτιά και ο λογαριασμός στα νοικοκυριά
Φορολογικά έσοδα σε άνοδο, πιέσεις στα εισοδήματα και επενδύσεις που εξαρτώνται από το Ταμείο Ανάκαμψης συνθέτουν, κατά την ΕΛ.Α.Σ., μια διαφορετική εικόνα από εκείνη των κυβερνητικών εξαγγελιών
Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
Στην Αθήνα σήμερα o Ρούμπιο με φόντο τις απειλές Ερντογάν: Στο επίκεντρο ενέργεια και εξοπλισμοί
Η επίσκεψη Ρούμπιο συμπίπτει και με την πιθανότητα η Τουρκία να καταθέσει το αναθεωρητικό νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου προβλέπεται η υπογραφή τριών συμφωνιών
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο 19
Ανδρουλάκης: Αν ο κόσμος μάς εμπιστευτεί η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Σε ερώτηση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και τη σύγκλιση με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα δίνει «τον αγώνα της κοινωνικής διεύρυνσης»
Νίκος Ανδρουλάκης
35