Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ραντεβού στα τυφλά για Κωνσταντοπούλου – Παυλόπουλο!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Οι αιχμές της δεν έλειψαν. Τις συνηθίζει άλλωστε από την ημέρα που αποφάσισε να “χωρίσει” πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέλαβε τη σύνθεση της νέας Βουλής από τον Αντώνη Μανιτάκη και ετοιμάζεται να… πάει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 15:00.

Μόνο που θα το κάνει στα… βουβά. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην επιθυμεί την παρουσία κάμερας στη συνάντησή του με την απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώθηκαν.

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλει από τη μια να δώσει την ευκαιρία στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει… διάγγελμα και αφετέρου δεν θέλει να καταγράψουν οι κάμερες τα όσα θα πει η Πρόεδρος της Βουλής, που τις μπηχτές μάλλον δεν θα τις αποφύγει.

Όπως δεν τις απέφυγε και κατά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (21/092015) ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Βουλής για να της παραδώσει, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, τα αποτελέσματα των εκλογών και τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Το Σύνταγμα αλλά και η κοινοβουλευτική παράδοση θέλουν τον πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, η κα Κωνσταντοπούλου θα επικοινωνήσει, όπως είπε, με τον κ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η… μπηχτή ήρθε μετά. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε να διαφανεί η ενόχλησή της για το γεγονός πως ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας έχει… δρομολογηθεί, χωρίς εκείνη να έχει παραδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αιχμή αφορούσε και το γεγονός πως… ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ!

Είπε χαρακτηριστικά: “Απ’ ό,τι ενημερώθηκα βέβαια από τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες χωρίς αυτή την ανακοίνωση”. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Έστειλε και ένα σαφές μήνυμα: “Εγώ μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το Πολίτευμα”.

Μετά τη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει και να τον αποχαιρετίσει, αφού η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης λήγει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε