Πολιτική

Ρένα Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικό χρέος να είναι στην επόμενη Βουλή – Μπορούμε να συμπορευτούμε με την ΕΛΑΣ

«Οι ίδιοι σύντροφοι που κάποτε κυνηγούσαν άλλους για να παραδώσουν τις έδρες τώρα λένε "δεν βαστώ να πάω αντιπαραθετικά με το νέο κόμμα"»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τον ιστορικό κύκλο ενός κόμματος τον κλείνουν μόνο οι πολίτες», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σήμερα Σάββατο (18.7.26).

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα στελέχη και τα μέλη «να ανατάξουμε το κόμμα» και πρόσθεσε: «Η φράση “κρίσιμη καμπή” δεν ήταν ποτέ τόσο πραγματική όσο είναι για το κόμμα μας. Σας καλώ να ανατάξουμε το κόμμα μας. Όχι από γινάτι ούτε για τις κοινοβουλευτικές έδρες που τις τιμούμε και δεν τις βγάζουμε σε πλειστηριασμούς. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα της ρισζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς. Γιατί θέλουμε να υπάρξει εναλλακτικός πόλος αριστερής διακυβέρνησης και γιατί δεν θέλουμε τα 7 χρόνια της ΝΔ να γίνουν 11».

Έστειλε το καθαρό μήνυμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει παρών στην κοινωνία, στην Βουλή, στην Ευρωβουλή, και θα πάρουμε μέρος στις εκλογές με ενωτικό ψηφοδέλτιο με όσους θέλουν και μπορούν είτε αυτόνομα. Θα δώσουμε τον αγώνα με απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό μας που δεν επιτρέπει αδιέξοδα. Θα τον δώσουμε με διαφάνεια, ήθος. Στόχος μας η αποκατάσταση της ενότητας και της αξιοπιστίας στην κοινωνία. Πολλοί μετήλθαν τον αγώνα τις αξιοπιστίας τα τελευταία τρία χρόνια, λίγοι το κατάφεραν. Κανείς δεν περισσεύει όλες και όλοι είμαστε πολύτιμοι. Λειτουργώ πάντα συνθετικά με ενωτικό πνεύμα».

Αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της τελευταίας περιόδου λέγοντας: «Να κλείσει η επικίνδυνη παρένθεση της ΚΕ της 6ης Ιουνίου. Ήταν η πρώτη φορά που εξέφρασα δημόσια διαφορετική θέση γιατί αυτή η απόφαση μας οδηγούσε σε διάλυση. Σήμερα βρισκόμαστε σε περιδίνηση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια νέων διχασμών και νέων προσωπικών στρατηγικών και εγωισμών. Δεν έχουμε την επιλογή της ήττας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικό χρέος να είναι στην επόμενη Βουλή, γιατί είναι ο καταλύτης για να έχουμε έναν εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης.

Η Ρένα Δούρου

Σήμερα κλείνει μία επώδυνη απόφαση της συνεδρίασης της 6ης Ιουνίου που οδήγησε το κόμμα στο να ζητά την αυτοαναίρεσή του.

Η συνεδρίαση της 11 Ιουλίου είναι τομή. Θα είμαστε παρόντες στην ΔΕΘ με τις θέσεις μας, με το κοστολογημένο πρόγραμμα, με λύσεις για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρόν στις επόμενες εκλογές».

Η Ρένα Δούρου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ακολούθως απάντησε σε μία σειρά ερωτήματα: «Το πρώτο ερώτημα είναι: Μπορούμε να μπούμε στην Βουλή; Ε, ναι, μπορούμε και δεν θα το αποφασίσει κανένας άλλος για εμάς. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι 55%-60% των ψηφοφόρων μας κατευθύνεται στο νέο κόμμα. Το 5% του εκλογικού σώματος παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να συμμετέχουμε στις εκλογές. Είναι σίγουρο ότι μόλις σοβαρευτούμε και δείξουμε ενότητα και πρόταση με ταξικό πρόσημο τότε όχι μόνο θα μπούμε στην Βουλή αλλά θα έχουμε και αξιοπρεπές ποσοστό».

Επίθεση στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιτέθηκε όμως και στους βουλευτές που αποχωρούν χωρίς να παραδίδουν τις έδρες αλλά και στο νέο κόμμα.

«Οι ίδιοι σύντροφοι που κάποτε κυνηγούσαν άλλους για να παραδώσουν τις έδρες τώρα λένε “δεν βαστώ να πάω αντιπαραθετικά με το νέο κόμμα”».

«Έχουμε κοινή ιδεολογία με την ΕΛΑΣ; Όχι, εμείς εκφράζουμε την καθαρή ανόθευτη αριστερά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Συμφωνούμε σε όλα; Όχι. Έχουμε κοινά σημεία προγράμματος; Αναμένουμε τις θέσεις τους. Μπορούμε να ταυτιστούμε; Όχι. Μπορούμε να συμπορευτούμε; Ναι. Όπως και με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ενώ έχουμε μονομέτωπο κατά της δεξιάς. Δεν θα ξεχάσουμε την διάκριση αριστεράς δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τι κάνουμε αν εν τέλει δεν επιτευχθεί ενωτικό ψηφοδέλτιο; Θα αυτοπαροπλιστούμε ή θα μπούμε στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις για να φύγει η δεξιά; Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και ας μεγαλοπιάνονται κάποιοι, κανείς μόνος του δεν μπορεί να νικήσει την Δεξιά», σχολίασε.

Προέβλεψε τέλος τις επιθέσεις από την Δεξιά και την δολοφονία χαρακτήρων που θα ακολουθήσει και κάλεσε σε υποστήριξη στελεχών που θα δέχονται επιθέσεις δίχως αμφιταλαντεύσεις.

Κλείνοντας μίλησε για την συλλογική ηγεσία «χωρίς πρώτους και δεύτερους, χωρίς πρώτους μεταξύ ίσων. Κλείνουμε τον κύκλο της ασάφειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 28
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 27
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 37
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
179
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
81