Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δημοψήφισμα – Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ζητάμε μεταρρυθμίσεις

Δημοψήφισμα – Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ζητάμε μεταρρυθμίσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αφήνει ανοιχτή στην Ελλάδα την πόρτα της διαπραγμάτευσης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τα εργασιακά. 

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

“Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι”, σημειώνει ο Ρέντσι.

“Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άνγκελα Μέρκελ”, συμπεραίνει, αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

“Βεβαίως”, σημείωσε, “είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς”. 

Ο Ματέο Ρέντσι εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.


Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε