Πολιτική

Ρεσιτάλ Αυλωνίτου: “Να δώσουμε χώρο στους καταληψίες! Είναι αξιέπαινα παιδιά” [vid]

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, βάζει... ξεκάθαρα πλάτη στις απανταχού καταλήψεις κτιρίων, αφού χαρακτήρισε τους καταληψίες "αξιέπαινα παιδιά γιατί δείχνουν αλληλεγγύη". Τι είπε για τις περικοπές στις συντάξεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, προχώρησε σε μία σειρά δηλώσεων που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Online, του skai, έδειξε να υποστηρίζει, ή τουλάχιστον να μην κατακρίνει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε “αξιέπαινα παιδιά” τους καταληψίες, αιτιολογώντας αυτό το χαρακτηρισμό με το επιχείρημα πως δείχνουν αλληλεγγύη, ενώ συμπλήρωσε ακόμη πως οι καταλήψεις κτιρίων “δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα”.

Ακόμη τόνισε πως γίνονται ελλείψει δημοσίου χώρου, λέγοντας πως “θα πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά να δώσουμε χώρο”, συμπληρώνοντας πως “αν αυτά τα παιδιά είχαν δουλειά, θα κοίταζαν τη δουλειά τους. Η κρίση όμως, τα έχει φέρει πιο κοντά και είναι αξιέπαινα γιατί δείχνουν αλληλεγγύη“.

Επιπλέον κράτησε κάποιες αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως προτιμά τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία, τονίζοντας: “Δε νομίζω ότι τα είπε έτσι η Σία. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι“.

Παρόλα αυτά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σωστή ενέργεια την εκκένωση των καταλήψεψν στη Θεσσαλονίκη.

Για τις συντάξεις

Σε σχέση με το σοκ χιλιάδων ασφαλισμένων που είδαν τις συντάξεις του Αυγούστου… κουτσουρεμένες, η κα Αυλωνίτου δήλωσε τα εξής: “Προσπαθήσαμε να τις σώσουμε (σ.σ. τις επικουρικές), αν δεν είμασταν εμείς μπορεί σε λίγους μήνες να μην είχαμε καθόλου συντάξεις. Με το που θα πάει καλά η οικονομία οι συντάξεις θα αυξηθούν μέσω της εθνικής σύνταξης. Οι κύριες είναι προστατευμένες. Θα προστατεύσουμε τις επικουρικές μέσω της εθνικής σύνταξης”.

Τέλος, τόνισε πως με το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρία χρόνια θα βγούμε από την κρίση, συμπληρώνοντας πως “με τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουμε σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 13
Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη: «Νωρίς να αποφασίσω για εκλογές Μάρτιο ή Μάιο» – Συγκίνηση από την εμφάνιση Μυλωνάκη
Λίγο μετά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε στο πάρτι της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη 50
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 7