Πολιτική

Reuters: Ευρωπαίοι και ΔΝΤ έχουν έτοιμη συμφωνία για την Ελλάδα!

- Συμφωνία «take it or leave it», έχουν έτοιμη να παρουσιάσουν στον Τσακαλώτο οι θεσμοί
- Αξιωματούχος της ευρωζώνης: «Δεν είναι σαφές αν η Αθήνα θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας»
- Κοινοτική πηγή: «Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστούν να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018»
- Στις 16:00 η συνάντηση Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισι, Κερέ, Βίζερ και Τόμσεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», δήλωσε. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι σαφές αν η Αθήνα θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας».

Αυτό σημαίνει ότι ΕΕ και ΔΝΤ συμφώνησαν σε «κοινή στάση» απέναντι στην Ελλάδα εν όψει της απογευματινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα και με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατη πηγή της Κομισιόν.

Μία δεύτερη κοινοτική πηγή ανέφερε επίσης, ότι η συνάντηση θα εστιάσει στα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου, μετά το 2018. Οι διαβουλεύσεις, όπως εξήγησε, θα αφορούν τις παρεμβάσεις, τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

«Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστούν να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή. Πρόκειται για μέτρα, τα οποία αφορούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό των δαπανών του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μοσκοβισί: Αν όλοι κάνουν ένα βήμα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Εάν όλοι οι εταίροι κάνουν τώρα ένα βήμα για να συγκλίνουν μεταξύ τους, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τελικά να γυρίσουμε σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, στους Financial Times, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας. «Είμαστε σε μία διχάλα στον δρόμο: Μπορούμε επιλέξουμε να κτίσουμε στην πρόοδο που έχει γίνει ή να θέσουμε αυτή σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Επίτροπος.
Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε χθες βράδυ εντατικές συζητήσεις με διεθνείς ομολόγους του, σε μία προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο, ενώ για τον ίδιο λόγο συνεδρίασε χθες βράδυ το Euro Working Group. Αν και το χρέος της Ελλάδας δεν λήγει πριν από τον Ιούλιο, οι Αρχές θεωρούν ότι πρέπει να επιτευχθεί μία σημαντική πρόοδος έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ώστε να αποφευχθεί η πολιτικοποίηση του θέματος στις επερχόμενες ολλανδικές και γαλλικές εκλογές, αναφέρει η εφημερίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Το 87,1% δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση φέρνει η ΕΛ.Α.Σ. τη φτώχεια, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, αξιοποιώντας τα δυσμενή συγκριτικά στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 6
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού