Πολιτική

Ρήξη Μαξίμου – Βαρουφάκη, υπουργοί ζήτησαν εδώ και τώρα την παραίτησή του;

Ένα απίστευτο περιστατικό με καυγάδες και φωνές πρωτοφανείς για τα δεδομένα συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, περιγράφεται το κρίσιμο βράδυ της Κυριακής λίγο πριν ξημερώσει για την Ελλάδα η ημέρα του capital control και των κλειστών τραπεζών. Στο στόχαστρο ο Γιάνης Βαρουφάκης που όπως περιγράφεται τέσσερις υπουργοί και τέσσερα στελέχη του Μαξίμου ζήτησαν την άμεση παραίτησή του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα η ρήξη είναι τουλάχιστον οριακή καθώς όπως αναφέρεται τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης χρεώνουν ανοιχτά τον Γιάνη Βαρουφάκη πως “υπονόμευσε συνειδητά και βάσει σχεδιασμού τη διαπραγμάτευση”.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου οι καταγγελίες κατά Βαρουφάκη προέρχονται από την κορυφή της κυβερνητικής ιεραρχίας καθώς μιλάμε για στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Σγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.

Με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το capital control τα στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν χαρακτηρσιτικά σύμφωνα με Τα Νεά πως “αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμωστεί”.
Το… πράγμα είχε συνταχθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη και κάπου εκεί ξέσπασε καυγάς άνευ προηγουμένου με βαρύτατες καταγγελίες με αποτέλεσμα ο Α. Τσίπρας να διακόψει τη συνεδρίαση.
Μάλιστα ο Νίκος Παππάς σε υψηλότατους τόνους έλεγε χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τελικά να συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Σαγιάς.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά και τη συμπεριφορά του στο τελευταίο Eurogroup έχασε τη στήριξη του Γ. Δραγασάκη, ενώ ο Γ. Σταθάκης τηλεφωνικά είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση εάν μείνβει σε αυτή ο Γ. Βαρουφάκης. Σοβαρές ενστάσεις έθεσε και η Ράνια Αντωνοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “τι κάνει αυτός”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6