Πολιτική

Ρήγας: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την κακοκαιρία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν σε περιοχές που ενδέχεται να πληγούν από τις κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»,τόνισε μεταξύ άλλων πως στον ένα μήνα που βρίσκεται στο υπουργείο, έχει διαπιστώσεις με κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες δυνάμεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Για τα κονδύλια για το προσφυγικό ο κ. Ρήγας επανέλαβε πως έχουν διεξαχθεί πολύ αυστηροί έλεγχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα. Ακόμη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί με fake news να δημιουργήσει κλίμα.

Ο κ. Ρήγας μίλησε και για τα αναδρομικά στους ένστολους, τονίζοντας πως αυτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους, με όρους που θα καθορισθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγιπ Ερντογάν επισήμανε πως αυτή έγινε στο πλαίσιο της πολύπλευρης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή τόνισε πως «Θα επιμείνουμε σε αυτήν την επιλογή. Παρά την επικίνδυνη στάση της ΝΔ στα εθνικά θέματα, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν παρασύρεται και αντιλαμβάνεται πως η εξωτερική μας πολιτική παράγει αποτελέσματα, όπως είδαμε και με την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Με αυτήν την αντίληψη έγινε και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο”.

“Σταθερός μας στόχος είναι η διαρκής βελτίωση των σχέσεών μας προς όφελος και των δύο λαών. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπούμε σε λογικές, οι οποίες ενέχουν εθνικιστικές αντιλήψεις και κυρίως σε λογικές που οδηγούν σε επιδείνωση των σχέσεων» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη