Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σακελλαροπούλου από τη Νίσυρο: Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου

Σακελλαροπούλου από τη Νίσυρο: Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου
Intime

Στη Νίσυρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις του Δήμου Νισύρου για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Η κ. Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ποταμίτισσας και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, δήλωσε ότι «μέσα στο πένθος και τη βαθιά θλίψη που αισθανόμαστε μετά το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκομαι εδώ, στη Νίσυρο, για να τιμήσουμε μαζί όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου και την επανένωσή της με τη μητέρα Πατρίδα πριν από 75 χρόνια».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ένα από τα φωτεινά ορόσημα στην ιστορία μας, που μας θυμίζει πάντα τη σημασία της εθνικής ευθύνης, ενότητας και ομοψυχίας στην επίτευξη ενός κοινού, ανώτερου σκοπού».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Παναγίας Κυράς, ενώ μετά την παρέλαση, είχε συνομιλία με μαθητές του τοπικού σχολείου, που φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια πενθώντας τους νεκρούς των Τεμπών.

Παρακολουθήστε και ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις