Πολιτική

Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Απαλλαγείτε από τον φόβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μήνυμα της στα social media. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι ο αριθμός των γυναικοκτονιών που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα είναι ανησυχητικά υψηλός, προσθέτοντας πως είναι καιρός για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταπολεμούν αποτελεσματικά τα βαθύτερα αίτια της έμφυλης βίας. 

«Η σημερινή “Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών” μας θυμίζει ότι μόνο όταν “το μισό του ουρανού”, οι γυναίκες και τα κορίτσια, απαλλαγούν από το φόβο, τη βία και την ανασφάλεια, ο κόσμος μας θα γίνει πιο δίκαιος, συνεκτικός, ουσιαστικά ελεύθερος και ισότιμος» αναφέρει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook.  

«Η βία κατά των γυναικών έχει γίνει μια δεύτερη πανδημία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. “Δεν πάει άλλο”, βροντοφωνάζουν οι γυναίκες σ’ όλο τον πλανήτη, οι γυναίκες στη χώρα μας» αναφέρει επίσης. 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου: 

«Ογδόντα και πλέον χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν πέρσι σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Και από αυτές, τουλάχιστον οι σαράντα πέντε χιλιάδες βρήκαν τον θάνατο από το χέρι συζύγου, συντρόφου ή άλλου συγγενικού προσώπου. Χωρίς να συνυπολογίζονται εκείνες που κακοποιούνται καθημερινά, σωματικά, ψυχικά, σεξουαλικά, εγκλωβισμένες σε σχέσεις απόλυτης ανισότητας, παγιδευμένες σε μια ζωή υποτελή, γεμάτη φόβο. Όσες αντιμετωπίζουν την ανδρική βιαιότητα εκτός οικίας, βιάζονται, παρενοχλούνται ή διακινούνται παράνομα, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία. Εκείνες που φυλακίζονται, βασανίζονται, εκτελούνται, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια ελεύθερη και αυτεξούσια ζωή. Η βία κατά των γυναικών έχει γίνει μια δεύτερη πανδημία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Δεν πάει άλλο», βροντοφωνάζουν οι γυναίκες σ’ όλο τον πλανήτη, οι γυναίκες στη χώρα μας. Ο ανησυχητικά υψηλός αριθμός γυναικοκτονιών που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και οι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, επιθέσεις ή ενδοοικογενειακή βία που τόσο συχνά καταγράφονται μας συγκλονίζουν. Είναι καιρός για στρατηγικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταπολεμούν αποτελεσματικά τα βαθύτερα αίτια της έμφυλης βίας, θα παρέχουν υποστήριξη στα θύματα και θα τιμωρούν τις πράξεις κακοποίησης. Καιρός για περισσότερες υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και νομικής εκπροσώπησης των θυμάτων. Για αποφασιστικές παιδευτικές κινήσεις, προκειμένου οι κοινωνικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής και τα έμφυλα στερεότυπα σε βάρος των γυναικών να πάψουν να υπάρχουν, οι ίδιες να μη φοβούνται, ούτε να ντρέπονται ή να αισθάνονται ένοχες για την κακοποίησή τους και οι υποψήφιοι θύτες να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή, συγκάλυψη ή νομιμοποίηση. Η σημερινή «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών» μας θυμίζει ότι μόνο όταν «το μισό του ουρανού», οι γυναίκες και τα κορίτσια, απαλλαγούν από το φόβο, τη βία και την ανασφάλεια, ο κόσμος μας θα γίνει πιο δίκαιος, συνεκτικός, ουσιαστικά ελεύθερος και ισότιμος»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν λέμε “μακριά από εμάς το ΠΑΣΟΚ”» – Αιχμές κατά Σαμαρά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον προκύψουν πρόσθετα έσοδα χωρίς νέους φόρους - Η αυτοκριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μήνυμα για την ακρίβεια
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
19
Τσίπρας από τη ΔΕΘ στο newsit.gr: «Ήμουν ανεκτικός σε προσωπικές στρατηγικές – Αυτό δεν θα επαναληφθεί»
Η απάντηση στην ερώτηση του Πέτρου Κατσάκου για στελέχη που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής – «Έπαθα και έμαθα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία στην ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
38
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα 22