Πολιτική

Σακελλαροπούλου στον Βασιλιά της Ιορδανίας: Επιθυμούμε την ενδυνάμωση των σχέσεών μας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού που συνδέουν την Ελλάδα και την Ιορδανία, καθώς και στα περιθώρια ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά έχουν αποτελέσει τη βάση για πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις που διαρκώς ενδυναμώνονται και οι οποίες βεβαίως στηρίζονται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη διεθνή νομιμότητα.

«Σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση των σχέσεών της με την Ιορδανία, γιατί βλέπει στη χώρα αυτή έναν πυλώνα σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Και στο πρόσωπό σας, Μεγαλειότατε, βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη με δυναμική παρουσία και νηφάλια προσέγγιση και φωνή. Στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενόψει των προκλήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, στην περιοχή» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς Αμπντάλα, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά της λόγια και για την ευγενική φιλοξενία, εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα και συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες για τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση, σημειώνοντας ότι και η χώρα του, φέτος, γιορτάζει έναν αιώνα ανεξαρτησίας.

Αναφερόμενος στην Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, υπογράμμισε ότι «προσβλέπουμε στη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεών μας, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικές» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια μακρά ιστορία συνεργασίας σε διάφορα ζητήματα, όπως και συνεργασία για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως η Covid, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, συνεργαζόμαστε και οικοδομούμε γέφυρες μαζί».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ιστορικά, πράγματι έχουμε μια στενή ιδιαίτερη σχέση, μια ειδική σχέση και γι’ αυτό ακριβώς είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα και τώρα προσβλέπω και στην επερχόμενη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «φεύγοντας, παίρνω μαζί μου ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο συνεργαζόμαστε καλά, θα συνεργαστούμε έτι περαιτέρω εξαιρετικά, διότι μπροστά μας έχουμε ένα μέλλον ενθαρρυντικό. Εξ ου και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εσάς προσωπικά, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τους Έλληνες πολίτες, τόσο για τη συνεργασία όσο και για την ευγενική φιλοξενία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Από το Ψυχρό Λασιθίου το εναρκτήριο λάκτισμα του ΠΑΣΟΚ: Η «πρόβα τζενεράλε» για τη ΔΕΘ και το δείπνο Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος
Από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απόψε έως τη σύνδεση του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
ΠΑΣΟΚ 8
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η τριπλή στόχευση: Προτείνει «Νέα Συμφωνία Αλήθειας» και «ζητά τον λογαριασμό» από Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός θα δώσει από την συμπρωτεύουσα έμφαση στο κυβερνητικό έργο στα 7 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το 2030, διεκδικώντας μία νέα τετραετία
Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Αλέξης Τσίπρας: Η ακτινογραφία του σχεδίου που ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη – Αναδιανομή, μισθοί και ρήξη με το μοντέλο Μητσοτάκη
Σχέδιο τετραετίας με Ταμείο Σύγκλισης, «πατριωτική εισφορά» και κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ - Κατάργηση των Πανελλαδικών, ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μηδενική συμμετοχή συνταξιούχων στα φάρμακα
Αλέξης Τσίπρας 51
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη 5
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη