Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σάλος από την ανάρτηση της Γιαννακάκη για τους… φιλοναζί Εσθονούς

Σάλος από την ανάρτηση της Γιαννακάκη για τους… φιλοναζί Εσθονούς
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην αποδεχτεί την πρόσκληση για να παραστεί στο διεθνές συνέδριο σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα που διοργανώνει η Εσθονική προεδρία της Ε.Ε. προκάλεσε αίσθηση. Μια ανάρτηση όμως της γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έρχεται να ρίξει… λάδι στη φωτιά.

Η Μαρία Γιαννακάκη (πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και νυν γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) δεν έγραψε ούτε δήλωσε κάτι για το θέμα. Απλά έκανε share ένα tweet που αφορούσε στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι των νεοναζί μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ.

Το tweet του Alex Halpern που θέλησε να μοιραστεί η γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραφε: «Υπάρχει ένας όρος για τους ανθρώπους που λέει “και οι δυο πλευρές κάνουν λάθος”, όταν η μια πλευρά είναι οι νεοναζί. Αποκαλούνται συμπαθούντες τους ναζί». Ο Halpern αναφερόταν στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ πως ήταν λάθος και οι δυο πλευρές που συγκρούστηκαν στο Σάρλοτσβιλ (όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε), οι ναζιστές και οι αντιρατσιστές.

Η Γιαννακάκη λοιπόν, συνόδευσε το retweet με ένα σχόλιο: «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».

Η ανάρτηση της γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ένας από τους πρώτους που έσπευσε να της απαντήσει, φυσικά μέσα twitter. «Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε θεσμικό ρόλο και ονομάζετε Κυβέρνηση Φιλικής μας Χώρας και Εταίρου μας ως συμπαθούσα τους Ναζί; έχετε συναίσθηση;» έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο tweet της Μαρίας Γιαννακάκη σχολίασαν, μεταξύ άλλων, τόσο ο Γιώργος Μουρούτης, πρώην συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή αλλά και ο Θάνος Τζήμερος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις