Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σάλος από τις δηλώσεις Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η ΝΔ

Σάλος από τις δηλώσεις Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η ΝΔ

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό, εν αναμονή των ποινών για τη Χρυσή Αυγή, έβαλε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά. Υποστήριξε ότι τον Μάιο του 2013 «θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν έβαζε stop το Μαξίμου». Η δήλωση έχει προκαλέσει σάλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ήδη εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία.

«Τον Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχοντας υπόψιν τούτο: ότι η  Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι στην κυριολεξία να δέσουμε τον τόμο και να τον στείλουμε στην γραμματεία της κυβέρνησης έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου: stop…δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (12.10.2020) στο OPEN. Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε και μάλιστα έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους

«Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως “ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop”», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». «Ποιοι», προσθέτει, «διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν “προδοσία” της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως “η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει”. Ποιοι ζητούσαν “μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ” και ποιοι χαρακτήριζαν “ράκος” τον δολοφόνο Ρουπακιά, επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις