Δευτέρα, 26 Φεβ.
14oC Αθήνα

Σάλος για τα νέα έπιπλα 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Άγγελος Τόλκας – Τι απαντά

Σάλος για τα νέα έπιπλα 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Άγγελος Τόλκας – Τι απαντά

Σάλο και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση μέσω της Διαύγειας της παραγγελίας για νέα έπιπλα αξίας 10.416 ευρώ στο γραφείο του νέου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελου Τόλκα.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο Άγγελος Τόλκας, ο οποίος ανέλαβε το νέο του πόστο ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 15 Φεβρουαρίου μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αιτήθηκε νέα επίπλωση για το γραφείο του στο κτίριο Κεράνη, ύψους 10.416 ευρώ.

Στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση και έκανε λόγο για δημοσιεύματα που προκαλούν εντυπώσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

· Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.

· Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.

· Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

· Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο.

· Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις