Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σάλος με τις φωτογραφίες του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος με τις φωτογραφίες του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα αντιδράσεων από την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με Πάνο Σκουρλέτη και Αλέκο Φλαμπουράρη την πλατεία Συντάγματος ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
Απαγορεύεται από το πειθαρχικό δίκαιο της Αστυνομίας η παρουσία σε πολιτικές συγκεντρώσεις.
Αρμόδια για την πειθαρχική κρίση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Αναμένεται και επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το newsit.gr είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ενώ στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα ήταν και η πολιτική του προϊσταμένη, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος και δη του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία της ίδιας της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχει προκαλέσει σάλο και πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Για να γίνει όμως αυτό, μια ενδεχόμενη ΕΔΕ σε βάρος του ίδιου του αρχηγού της Αστυνομίας μπορεί να διατάξει μόνο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η οποία ήταν μαζί του στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν η Όλγα Γεροβασίλη είχε κάθε δικαίωμα (έως και υποχρέωση ως στέλεχος του κόμματος) να βρίσκεται εκεί, δεν ισχύει το ίδιο για τον κ. Ανδρικόπουλο.

Το Πειθαρχικό Δίκαιο της αστυνομίας, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι: «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης».

Το θέμα είναι αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα είναι ενήμεροι στη Νέα Δημοκρατία και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη αντίδραση εντός της ημέρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις