Πολιτική

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ευρώπη θα είναι σαν τη μύγα μες το γάλα

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και μάλιστα έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

«Στελέχη του μας ενημέρωσαν ότι κορυφαίο όπλο είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή η χρεοκοπία, φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα. Τόσο ξέχασαν το σάλο από τις δηλώσεις Παπανδρέου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ο κ. Λαμπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. Δεν μπορείς να ζητάς λεφτά από την Ευρώπη και να μην ακολουθείς τις πρακτικές τους». Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, ποιος κινδυνολογεί όταν ο κ.Λαμπαβίτσας παραδέχεται, ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι στον αέρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με τα μηνύματα από την μεγάλη πορεία στο Παρίσι.

«Βρέθηκα χθες στο Παρίσι, με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, σε μια μεγάλη και συμβολική πορεία κατά του σκοταδισμού, κατά της μισαλλοδοξίας. Μια Ευρώπη που είναι συγκλονισμένη από κύμα αναταράξεων στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις. Μια Ευρώπη που οι λαοί της ξανασκέφτονται από τη αρχή και τα θέματα ασφαλείας, μετανάστευσης, προστασίας των συνόρων της, πέρα και πάνω από θρησκείες. Σε μια Ευρώπη που σκέφτεται ξανά θέματα σεβασμού αρχών και αξιών της, που πρέπει να τα σέβονται οι πάντες.

Σε αυτή την Ευρώπη είναι σαν τις μύγες μες στο γάλα αυτοί που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα, να χορηγούν ιθαγένειες στον κάθε παράνομο, αντί να ελέγχουν» επισήμανε.

Παράλληλα, συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Σε λίγο θα θέλουν, φυλακές χωρίς κάγκελα, δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς. Μια κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της, στο δικαίωμα τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και χθες στο Παρίσι, δεν φοβόμαστε βροντοφώναξαν. Σε ποιο πλανήτη ζει ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν έχουν μάτια να δουν τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο; Τι θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ξηρό ήταν άοπλοι; Οι αστυνομικοί θα είχαν σκοτωθεί και ο Ξηρός στη γιάφκα του, θα σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα. Αλλά σας είπα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η «χώρα είναι πολύ κοντά στο καλύτερο και πολύ κοντά στο χειρότερο» και σημείωσε ότι αυτό «θα κριθεί από την τελευταία ψήφο. Είμαστε πολύ κοντά στο να σπάσουμε το χθες του λαϊκισμού, του κρατισμού. Αυτό το χθες ζητάμε, με τη δική σας ψήφο, να το αφήσουμε πάντα πίσω, πρέπει να νικήσουμε τον λαϊκισμό για πάντα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 106
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 179
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 6
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 169
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5