Πολιτική

Σαμαράς για Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας

Σε δήλωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο ντ’ Εστέν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και επισημαίνει ότι το σύνθημα Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία παραμένει επίκαιρο.

“Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα μεγάλο φίλο. Τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο οποίος έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974. Και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Αλλά και στην αμέριστη στήριξη που προσέφερε στον Καραμανλή για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη, τα επόμενα πέντε χρόνια. Στήριξη πολύτιμη τότε. Ήταν η εποχή που το σύνθημα Ελλάς-Γαλλία- Συμμαχία δονούσε την ατμόσφαιρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το σύνθημα αυτό ακούγεται και σήμερα επίκαιρο”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγενάκης απορρίπτει τη θέση προέδρου σε νέο αναπτυξιακό φορέα και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
«Στην πολυετή πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι με πίστη στη θεσμικότητα με επιμονή στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Αυγενάκη σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5