Πολιτική

Σαμαράς για Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε δήλωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο ντ’ Εστέν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και επισημαίνει ότι το σύνθημα Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία παραμένει επίκαιρο.

“Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα μεγάλο φίλο. Τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο οποίος έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974. Και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Αλλά και στην αμέριστη στήριξη που προσέφερε στον Καραμανλή για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη, τα επόμενα πέντε χρόνια. Στήριξη πολύτιμη τότε. Ήταν η εποχή που το σύνθημα Ελλάς-Γαλλία- Συμμαχία δονούσε την ατμόσφαιρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το σύνθημα αυτό ακούγεται και σήμερα επίκαιρο”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα
«Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπέμπει αυτοπεποίθηση που απορρέει από την ισχύ της, από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και από τις πράξεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης