Πολιτική

Σαμαράς: Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας

''Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη. Ο Τσίπρας είναι λάτρης της Βενεζουέλας. Καλαμπούρι ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γλέζος πρώτος μίλησε για χέρι στις καταθέσεις'' δήλωσε ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του μία μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς με συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή.
Αφού τόνισε πως η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του του στατιστικού λάθους, έκανε λόγο για παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ τα περί αυτοδυναμίας.

Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη

Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την έκφραση ”καλαμπούρι” για το αν είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά έστρεψε τα βέλη του στον Α. Τσίπρα και στην οικονομία.
”Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη. Ο Τσίπρας είναι λάτρης ενός οικονομικού συστήματος -της Βενεζουέλας- που παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει”.

Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως ”είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, είμαστε πολύ κοντά και στην καθίζηση” και αναφέρθηκε στην ανάγκη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας

”Χωρίς χρήματα θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική. Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας”.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την υπόσχεση του για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα από το 42% στο 33%, για μείωση στο 15% του φόρου στις επιχειρήσεις αλλά και νέα μείωση κατά 7% του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015.
”Βγαίνουμε από τα μνημόνια μπαίνουμε στην ανάπτυξη, τέλειωσε το πάνω για φόρους μόνο κάτω. Η πρώτη κατοικία δεν θα πειραχθεί με τίποτα. Πρέπει να πάρω επάνω μου την έννοια της επανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους. Τον ΕΝΦΙΑ θα τον αποδώσουμε ολόκληρο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλάω για πράγματα, μετρημένα, νοικοκυρεμένα, κοστολογημένα όχι φούσκες του ΣΥΡΙΖΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων λέει ότι ο μέσος φόρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεσοσταθμικά 20πλασιος του υπάρχοντος”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16