Πολιτική

Σαμαράς: Ο Τσίπρας και οι συνεργοί του έχουν μπλέξει άσχημα με την υπόθεση της Novartis

Εφ' όλης της ύλης πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με την ομιλία του στην Βουλή για το κλείσιμο της Επιτροπής για την Novartis, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας μάλιστα πως «έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε λέγοντας πως «θέλω να τον ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Με 10 κάλπες».

Συνεχίζοντας καταλόγισε περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη, αλαζονεία και φόβο στην κυβέρνηση και απηύθυνε: «Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας. Η σκιά… Και αυτό ακριβώς προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: να διατηρηθεί μόνιμα η «σκιά». Να, λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς…».

“Θέλουν να υποτάξουν την δικαιοσύνη σε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο”

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στη σκευωρία της κυβέρνησης και κατήγγειλε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη: «Πού την κατάντησαν την Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς “όμηροι” του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει».

Στον ίδιο τόνο “ευχαρίστησε” την κυβέρνηση και εξήγησε: «Αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη… δική σας παραπομπή αργότερα απευθείας στην τακτική δικαιοσύνη». Ανέφερε «τρεις σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις: τα ΕΛΤΑ, όπου θα χρειαστεί να γίνει κάθαρση, η Τράπεζα Αττικής – εκεί να δείτε κάθαρση που θα πρέπει να γίνει- και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες -μετανάστες ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου».

“Φέρατε οικονομική καταστροφή και γεμίσατε τη χώρα λαθρομετανάστες”

Ακολούθως εξαπέλυσε συνολική πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση εστιάζοντας στην οικονομία, στο Σκοπιανό και στο Μεταναστευτικό. Υποστήριξε ότι η υπόθεση της Novartis είναι η προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων εξαιτίας της αποτυχίας της. Για την οικονομία υπερασπίστηκε τα δικά του πεπραγμένα και υποστήριξε: «Εμείς δεν είχαμε ψευδαισθήσεις. Ούτε αυταπάτες… Και σας προειδοποιούσαμε. Και δεν μας ακούσατε…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα στα βράχια. Και την πήγατε στα βράχια…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα σε capital controls. Και φέρατε capital controls…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε σε τρίτο μνημόνιο. Και σεις φέρατε και το τέταρτο.

Και μάλιστα, χειρότερο από τα δύο προηγούμενα και εντελώς αχρείαστο. Γιατί στα τέλη του 2014 βγαίναμε από τα Μνημόνια οριστικά…

Εσείς, πώς απαντούσατε σε όλα αυτά; Απαντούσατε με ανοησίες για… «χορούς και νταούλια» και με τα “go back κυρία Merkel”…Παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε οριστικά από τα μνημόνια… Έχετε όμως, ήδη υπογράψει σκληρά μέτρα λιτότητας και για το 2019 και για το 2020 και για άλλα τρία χρόνια. Και υψηλά πλεονάσματα για… άλλα 43 χρόνια. Και υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια.

“Νομιμοποιείτε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας”

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό: «Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το «Μακεδονικό». Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας. Γιατί το όνομα είναι το κατ’ εξοχήν “όχημα” του αλυτρωτισμού».

Για το Μεταναστευτικό ανέφερε: «Μας λέτε ότι δείξατε “ανθρωπισμό” ανοίγοντας τα σύνορα στους “πρόσφυγες”. Στην πραγματικότητα ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία. Θέσατε τα νησιά μας υπό τη διοίκηση… κάποιων διεφθαρμένων ΜΚΟ που αποδείχθηκαν όργανα των διακινητών. Σας καταγγέλλουν οι ευρωπαϊκές Αρχές, σας καταγγέλλει ο διεθνής Τύπος, σας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Κι εσείς μιλάτε για… “φασιστοειδή” που αντιδρούν.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Χρειάζεστε «εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη, πατήσατε πάνω στις νάρκες σας…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε αφοσιωμένοι στην ΕΕ αλλά θα τιμήσουμε και τη συμμαχία με τις ΗΠΑ
Η θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η στρατηγική σχέση με την Ουάσιγκτον, η ευρωπαϊκή άμυνα και η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού με την Κριστιάν Αμανπούρ
Μητσοτάκης
Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή Κυρανάκη – Τα αβαντάζ της επιλογής Μητσοτάκη
Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής μετά το 16ο Συνέδριο θεωρείται κομβικό βήμα για την οργανωτική ανασύνταξη της κυβερνητικής παράταξης και την επανασύνδεση με τη βάση ενόψει εκλογών
Μητσοτάκης και Κυρανάκης
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για Gov.gr: «Πιθανότατα αναφερόταν σε άλλη κυβέρνηση, ψηφιακό άλμα στο κενό της διαφθοράς
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα απαντά στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξάρτηση από εταιρείες, απευθείας αναθέσεις και παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Η Θεώνη Κουφονικολάκου
6