Πολιτική

Σαντορινιός: Ο Σαρωνικός έχει καθαριστεί, κολυμπήστε άφοβα

«Η περιπέτεια αυτή έχει λήξει» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στον κόλπο του Σαρωνικού.

«Η περιπέτεια αυτή έληξε με κάποια πράγματα να γίνονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που είχαμε μία τόσο συντονισμένη επιχείρηση και τόσο συντονισμένη επιτήρηση, ενώ είναι και η πρώτη φορά που ανελκύεται ένα ναύαγιο, την ίδια ώρα που στον βυθό τού Πειραιά βρίσκονται 26 ναυάγια και σε εκείνον της Ελευσίνας 28. Πρώτη φορά επιβλήθηκε και τόσο μεγάλο πρόστιμο (1,2 εκατ. ευρώ) σε πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ που παρουσίασε ο εντεταλμένος ερευνητής Κωνσταντίνος Παρινός, δεν υπάρχουν σοβάρες επιπτώσεις από τη ρύπανση στη θάλασσα, τις παραλίες και τους θαλάσσιους οργανισμούς. «Οι κύριες επιπτώσεις περιορίστηκαν στη Σαλαμίνα, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό, ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε τους τρεις μήνες» σημείωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ Σπύρος Μαυράκος.

Οι έρευνες μάλιστα πραγματοποιήθηκαν ακόμη και σε βάθος 92 μέτρων, ενώ η ερευνηθείσα έκταση έφτασε σε μήκος τα 25 μέτρα. «Η κατάσταση που ισχύει σήμερα είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνη προ του ναυαγίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στις έρευνες συμμετείχαν 25 ερευνητές, ενώ συντάχθηκαν πέντε μελέτες, οι οποίες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι ο κόλπος του Σαρωνικού είναι πλέον καθαρός. Τόσο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, όσο και ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ, τόνισαν ότι οι πολίτες μπορούν να κολυμπήσουν άφοβα στα νερά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 148
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου