Πολιτική

Σαντορινιός: Ο Σαρωνικός έχει καθαριστεί, κολυμπήστε άφοβα

«Η περιπέτεια αυτή έχει λήξει» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στον κόλπο του Σαρωνικού.

«Η περιπέτεια αυτή έληξε με κάποια πράγματα να γίνονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που είχαμε μία τόσο συντονισμένη επιχείρηση και τόσο συντονισμένη επιτήρηση, ενώ είναι και η πρώτη φορά που ανελκύεται ένα ναύαγιο, την ίδια ώρα που στον βυθό τού Πειραιά βρίσκονται 26 ναυάγια και σε εκείνον της Ελευσίνας 28. Πρώτη φορά επιβλήθηκε και τόσο μεγάλο πρόστιμο (1,2 εκατ. ευρώ) σε πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ που παρουσίασε ο εντεταλμένος ερευνητής Κωνσταντίνος Παρινός, δεν υπάρχουν σοβάρες επιπτώσεις από τη ρύπανση στη θάλασσα, τις παραλίες και τους θαλάσσιους οργανισμούς. «Οι κύριες επιπτώσεις περιορίστηκαν στη Σαλαμίνα, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό, ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε τους τρεις μήνες» σημείωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ Σπύρος Μαυράκος.

Οι έρευνες μάλιστα πραγματοποιήθηκαν ακόμη και σε βάθος 92 μέτρων, ενώ η ερευνηθείσα έκταση έφτασε σε μήκος τα 25 μέτρα. «Η κατάσταση που ισχύει σήμερα είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνη προ του ναυαγίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στις έρευνες συμμετείχαν 25 ερευνητές, ενώ συντάχθηκαν πέντε μελέτες, οι οποίες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι ο κόλπος του Σαρωνικού είναι πλέον καθαρός. Τόσο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, όσο και ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ, τόνισαν ότι οι πολίτες μπορούν να κολυμπήσουν άφοβα στα νερά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά