Πολιτική

Σαντορινιός: Ο Σαρωνικός έχει καθαριστεί, κολυμπήστε άφοβα

«Η περιπέτεια αυτή έχει λήξει» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στον κόλπο του Σαρωνικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η περιπέτεια αυτή έληξε με κάποια πράγματα να γίνονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που είχαμε μία τόσο συντονισμένη επιχείρηση και τόσο συντονισμένη επιτήρηση, ενώ είναι και η πρώτη φορά που ανελκύεται ένα ναύαγιο, την ίδια ώρα που στον βυθό τού Πειραιά βρίσκονται 26 ναυάγια και σε εκείνον της Ελευσίνας 28. Πρώτη φορά επιβλήθηκε και τόσο μεγάλο πρόστιμο (1,2 εκατ. ευρώ) σε πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ που παρουσίασε ο εντεταλμένος ερευνητής Κωνσταντίνος Παρινός, δεν υπάρχουν σοβάρες επιπτώσεις από τη ρύπανση στη θάλασσα, τις παραλίες και τους θαλάσσιους οργανισμούς. «Οι κύριες επιπτώσεις περιορίστηκαν στη Σαλαμίνα, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό, ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε τους τρεις μήνες» σημείωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ Σπύρος Μαυράκος.

Οι έρευνες μάλιστα πραγματοποιήθηκαν ακόμη και σε βάθος 92 μέτρων, ενώ η ερευνηθείσα έκταση έφτασε σε μήκος τα 25 μέτρα. «Η κατάσταση που ισχύει σήμερα είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνη προ του ναυαγίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στις έρευνες συμμετείχαν 25 ερευνητές, ενώ συντάχθηκαν πέντε μελέτες, οι οποίες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι ο κόλπος του Σαρωνικού είναι πλέον καθαρός. Τόσο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, όσο και ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ, τόνισαν ότι οι πολίτες μπορούν να κολυμπήσουν άφοβα στα νερά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης