Πολιτική

Σαντορινιός: Το μεταφορικό ισοδύναμο επεκτάθηκε με επιτυχία και στα καύσιμα

Το μεταφορικό ισοδύναμο επεκτάθηκε με επιτυχία και στα καύσιμα επεσήμανε ο Αναπληρωτής υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το μεταφορικό ισοδύναμο έχει ήδη επεκταθεί στα αεροπορικά εισιτήρια, στο εισιτήριο και με καμπίνα, στις γυναίκες και στους άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα νησιά, καθώς και στους καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έχουν έδρα τα νησιά.

«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου απάντησε σε πραγματικά προβλήματα των νησιωτών και για αυτό αγκαλιάστηκε από όλα τα νησιά. Η Νησιωτικότητα, για πρώτη φορά, αντιμετωπίζεται με μια σταθερή, δίκαιη και αναλογική πολιτική που δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για τα νησιά μας.

Η επέκταση του μέτρου στα καύσιμα αποτελεί άλλη μια διάσταση του θεσμού του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που στόχο έχει να δημιουργήσει ισότιμες συνθήκες ζωής για τους νησιώτες μας. Οι επαγγελματίες έμποροι καυσίμων στα νησιά, ήδη δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτρο, και τα πρώτα μηνύματα από τις μειωμένες τιμές της βενζίνης, σε πρατήρια πολλών νησιών είναι κιόλας πραγματικότητα.

Η θετική ανταπόκριση προκαλεί σε όλους εμάς, που σχεδιάσαμε το μέτρο, χαρά και αισιοδοξία ότι σύντομα οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιών θα δουν σημαντικές μειώσεις στην τιμή της αντλίας σε όλα τα νησιά που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή της επέκτασης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
31
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
123