Πολιτική

“Σαράφης”: “Δεν έχω στοιχεία για χρήματα σε πολιτικούς”!

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες έρχονται από την κατάθεση που δίνει ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» από πηγές που πρόσκεινται στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε πως ο “Μάξιμος Σαράφης” έφτασε περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 24.02.2020 στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της φωνής του.

Τι είπε ο “Σαράφης” σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές ο “Μάξιμος Σαράφης” φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα…

Ως “πιθανολογήσεις” αναφέρει τα όσα είπε για πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς, “αδειάζοντας” όπως σχολίαζαν πηγές της ΝΔ την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο “Σαράφης” για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Γεωργιάδη

Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα, οι γαλάζιες πηγές έλεγαν ότι ο “Μάξιμος Σαράφης” είπε πως για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “δεν είχα κανένα απολύτως στοιχείο, σας είπα ήταν μια πιθανολόγηση…”.

Επίσης εξαίρεσε από την όλη υπόθεση τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως πέραν από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του δεν έχει κανένα στοιχειό για χρηματισμό του.

Αναφορικά με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα και μετά κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη, ο «Μαξιμος Σαράφης» φέρεται να κατέθεσε πως ο ίδιος από τις 18 Ιανουαρίου είχε καταθέσει ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis (σ.σ. τότε ήταν υπό προστασία) αλλά η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί δεν ήθελε να τον εμπλέξει καθώς κάτι τέτοιο θα τον έβγαζε από το καθεστώς της προστασίας. Ερωτηθείς για το έγγραφο πως ήταν μάρτυρας και στο FBI, φέρεται να είπε ότι είναι ανακριβές. Επίσης δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση.

Τι είπε ο “Σαράφης” με βάση τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιθέτως, από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως ο προστατευόμενος μάρτυρας επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και έδωσε στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες “πλυντήριο” καθώς και πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών εταιρειών.

Περισσότερα σε λίγο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5