Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Σαράφης» και η «Κελέση»! Κλειστό κινητό και άφαντη από την διεύθυνση που είχε δηλώσει

Κελέση

Όλο το παρασκήνιο της αναζήτησης για την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση». Είχε δηλώσει διεύθυνση στα βόρεια προάστια. Μόνο 3 αστυνομικοί γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. ΕΛΑΣ: Τους αναζητούμε!

Την ίδια τακτική με τον «Μάξιμο Σαράφη» ακολούθησε και η προστατευόμενη μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Με άλλα λόγια είναι άφαντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η «Αικατερίνη Κελέση» αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει στα βόρεια προάστια αλλά δεν ήταν εκεί. Επίσης της έγιναν κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο που είχε δώσει στους αστυνομικούς αλλά το κινητό ήταν κλειστό.

Μόνο 3 αστυνομικοί γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόνο τρεις άνθρωποι στην αστυνομία γνωρίζουν το πραγματικό όνομα και τον τόπο κατοικίας των δυο προστατευόμενων μαρτύρων.

Αργά το απόγευμα και μετά την μη εμφάνιση της «Αικατερίνης Κελέση» ενώπιον των μελών της προανακριτικής της Βουλής που είχαν μεταβεί στην ΓΑΔΑ εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ η οποία αναφέρει τα εξής:

«Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Click4More Silver Alert για τους προστατευόμενους μάρτυρες – Δεν εμφανίστηκε ούτε η «Κελέση» στην ΓΑΔΑ

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις