Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαρωτική η Αχτσιόγλου: “Να κάνει πίσω η Γερμανία”

Σαρωτική η Αχτσιόγλου: “Να κάνει πίσω η Γερμανία”

“Περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για να επιτευχθεί η συμφωνία” ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για να επιτευχθεί η χθεσινή (20.02.2017) συμφωνία η Ελλάδα αλλά και το ΔΝΤ έκαναν πίσω.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ότι η συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποτελεί ένα καλό σήμα για την οικονομία, τις επενδύσεις και τις καταθέσεις, ενώ τόνισε ότι κάθε επιβαρυντικό μέτρο (μείωση αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων) θα αντισταθμίζεται από ένα μέτρο ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά!

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνήθηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ύψους 3,5 δισ. (2% του ΑΕΠ), αλλά συμφωνήθηκε να αλλάξει το μείγμα των δημοσιονομικών μέτρων.

Η υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να είχε επιτευχθεί συμφωνία έξι μήνες νωρίτερα, απάντησε ότι “δεν ήταν καθόλου αυτονόητη έξι μήνες νωρίτερα η αλλαγή του μείγματος των μέτρων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε