Πολιτική

Σαρωτικοί έλεγχοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – «Οι αστυνομικοί θα αλλάξουν χρόνο στους δρόμους»

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των μέτρων απόψε και αύριο το βράδυ. Θα ελέγχονται όσοι κυκλοφορούν μετά τις 22.00.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του χρόνου, καθώς οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ειδικά από τις 22.00 έως τις 05.00, όταν και θα είναι σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημέρωση για διοργανωτές που επιχειρούν να κάνουν μυστικά ρεβεγιόν σε βίλες που νοικιάζονται μέσω Airbnb και είναι αποφασισμένη να τα αποτρέψει, ενώ παρακολουθεί στενά τα social media για τυχόν προσκλήσεις σε κορονοπάρτι με γνωστούς τραγουδιστές. 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα ακόμα μπάζωμα της κυβέρνησης» – Ένσταση για το κλείσιμο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε την προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Μαξίμου και την ΚΟ της ΝΔ «για ένα ακόμα μπάζωμα της αλήθειας» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κύματος διεύρυνσης με Βαγγέλη Κορακάκη και Θεοδόση Πελεγρίνη
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διέψευσε την συμμετοχή του στην Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ εσωκομματικές αντιδράσεις υπήρξαν για τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ
Βαγγέλης Κορακάκης και Θεοδόσης Πελεγρίνης 5
«Ναι» σε άμυνα και ασφάλεια, λένε οι Έλληνες σε δημοσκόπηση μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Ανέβηκε στο 34,1% η ΝΔ
Οι πολίτες συμφωνούν με την αγορά των φρεγατών, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την ακρίβεια από τον πόλεμο στο Ιράν
Δημοσκόπηση Interview: «Ναι» σε άμυνα και ασφάλεια – Ανέβηκε στο 34,1% η ΝΔ 10
Το «μοντέλο Ουκρανίας» επιστρέφει για να συγκρατήσει τις τιμές – Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τετάρτη (11.03.2026), μετά δηλαδή την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Παρίσι, όπου μεταβαίνει σήμερα για να συμμετάσχει στη 2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια
Πρατήριο καυσίμων 16
Στέφανος Κασσελάκης: Οι «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» θα κατέβουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελείως ανέτοιμη και οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι μεγάλες
Στέφανος Κασσελάκης
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην ελληνική οικονομία
Στη σύσκεψη συμμετέχουν σε επίπεδο υπουργών ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ ο Θάνος Πετραλιάς θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες
Μέγαρο Μαξίμου