Πολιτική

Σαρωτικοί έλεγχοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – «Οι αστυνομικοί θα αλλάξουν χρόνο στους δρόμους»

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των μέτρων απόψε και αύριο το βράδυ. Θα ελέγχονται όσοι κυκλοφορούν μετά τις 22.00.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του χρόνου, καθώς οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ειδικά από τις 22.00 έως τις 05.00, όταν και θα είναι σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημέρωση για διοργανωτές που επιχειρούν να κάνουν μυστικά ρεβεγιόν σε βίλες που νοικιάζονται μέσω Airbnb και είναι αποφασισμένη να τα αποτρέψει, ενώ παρακολουθεί στενά τα social media για τυχόν προσκλήσεις σε κορονοπάρτι με γνωστούς τραγουδιστές. 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
6
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
21
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
9
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες