Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε απολογία ο Λαφαζάνης – Οπλοφορία και οπλοχρησία μεταξύ των κατηγοριών – “Πρόκειται για πολιτική δίωξη” [audio]

Σε απολογία ο Λαφαζάνης – Οπλοφορία και οπλοχρησία μεταξύ των κατηγοριών – “Πρόκειται για πολιτική δίωξη” [audio]
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε απολογία για τις κινητοποιήσεις του κατά των πλειστηριασμών κλήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα,από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατηγορείται μεταξύ άλλων για οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Μιλώντας στο NewsIt.gr, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “δεν έχω καν άδεια οπλοφορίας. Είμαι αντίθετος στην οπλοκατοχή. Πρόκειται για πολιτική δίωξη”, καθώς και πως “ήμουν πάντοτε ειρηνικός στη διαμαρτυρία μου. Ουδέποτε άπλωσα χέρι”.

Ακούστε όσα είπε στο NewsIt.gr

“Μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το καθεστώς του Ερντογάν”

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του κ. Λαφαζάνη,  Σαράντος Θεοδωρόπουλος, αναφέρει: “Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης και πραγματικής κατάπληξης έλαβα γνώση της κωμικοτραγικής Κλήσης Παροχής Εξηγήσεων με την οποία για πρώτη φορά μετά την εποχή του Στυλιανού Παττακού καλείται στη χώρα μας ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του δράση.

Με μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων. Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Ευτυχώς που στις 7 Μαρτίου του 2018, 21 Μαρτίου του 2018 και 28 Μαρτίου του 2018 ο φακός των δημοσιογράφων απαθανάτισε το όργιο της ασφυξιογόνου καταστολής του κινήματος και η κοινή γνώμη έχει άποψη για τις έωλες κατηγορίες που απαγγέλλονται κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εκδικητική τιμωρία του για τη συνεπή πολιτική του πορεία.

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι το μόνο αναλόγου γελιότητος κείμενο απαγγελίας ποινικής κατηγορίας το οποίο έχω υπόψιν μου ,είναι το σημείωμα παροχής εξηγήσεων προς τον συνδικαλιστή Διαμαντή Μαυριδόγλου διότι πέταγε χαρταετό με την οικογένειά του την Καθαρά Δευτέρα του 1960 στους πρόποδες του Υμηττού

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στους αγώνες του διότι στην Πατρίδα μας πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες του Πατακού και δεν πρόκειται να έρθουν οι μέρες Ερντογάν”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ/ Με πληροφορίες από ISKRA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις